Реальна зарплата нардепів наступного року буде під 40 тисяч гривень - експерт

11 декабря 2017 г., 19:17:00   745   0

Реальна зарплата нардепів наступного року буде під 40 тисяч гривень - експерт

Реальна зарплата народних депутатів у наступному році складе близько 40 тисяч гривень. Таку думку висловив експерт з соціальних питань Андрій Павловський на прес-конференції.

"Не до 30 тисяч підняли зарплату собі, а більше 35 тисяч буде, а разом з доплатами можна підігнати собі зарплату до 40 тисяч гривень", - зазначив експерт. За його словами, посадовий оклад народного депутата з 1 січня 2018 року становитиме 10 прожиткових мінімумів (1762 грн на 1.01.18). Крім того, з початку наступного року народний депутат отримуватиме премії і надбавки нарівні з міністрами, які отримують премію мінімум 50% посадового окладу, а ще 50% депутати, подібно міністрам, отримуватимуть у вигляді надбавки за інтенсивність.

Крім того, деякі депутати, за інформацією експерта, отримують доплати за вчене звання - 10%, ще 10% - за знання англійської мови, і ще 10% - за роботу з секретними документами. Заробітна плата голови Верховної Ради, за словами експерта, разом з добавками може доходити до 50 тисяч гривень.

При цьому Павловський додав, що першими про необхідність підняти депутатські зарплати в нинішньому скликанні Верховної Ради заявили якраз ті, хто на Майдані відстоював демократичні цінності в перших рядах. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Володимир Гройсман до кінця 2018 року обіцяє підняття середніх зарплат по країні до 10 тисяч. 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте