Ще раз про лист Філарета до митрополита Іларіона

12 декабря 2017 г., 20:33:00   1270   0

З дозволу Патріарха Філарета був оприлюднений його лист до Першоієрарха РПЦЗ (МП) митрополита Іларіона (Капрала), про який раніше вже повідомлялося.


Неожиданный поворот Грузинской православной церкви на Запад


Українська Православна Церква, яку має на увазі Патріарх Філарет у листі, - це очолювана ним Церква, яка на Соборі у 1991 р. одноголосно висловилася за автокефалію, а у 1992 р. об‘єдналася з УАПЦ в єдину Церкву - Українську Православну Церкву Київський Патріархат.


Спроби промосковських інформаційних слуг трактувати лист як прохання до Москви щодо автокефалії «їхньої УПЦ», тобто Московського Патріархату в Україні - смішні та недолугі, адже сама ця структура офіційно не просить про автокефалію, вважаючи найкращим способом свого існування зараз - залежність від МП.


Читайте також: Долгая дорога к созданию Единой поместной православной церкви в Украине


Патріарх Філарет ніколи не визнавав і не визнає дійсними всі рішення про заборони і відлучення, прийняті Московським Патріархатом щодо нього як в Україні, так і в Москві, а тому є єдиним законним, канонічним православним українським архієреєм Київської кафедри, спочатку як Митрополит Київський (до 1995 р.), а потім і дотепер - як Патріарх.


Що він ще раз підтверджує наприкінці листа.


Цей лист, як і лист до цілого єпископату РПЦ, відображає «дорожню карту», яку Патріарх пропонував МП для того, щоб він, не «втрачаючи лице», міг вийти з кризи, в яку раніше завів себе неканонічними рішеннями. А саме - визнавши не дійсними від початку всі рішення про анафеми і заборони та нарешті давши позитивну відповідь на соборне звернення щодо автокефалії Церкви в Україні, яке МП формально все ще - 25 років! - «розглядає».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте