Луценко: Суди винесли 30 вироків у справі про розкрадання 1,5 млрд дол. Януковича

17 января 2018 г., 20:38:00   1420   0

Луценко: Суди винесли 30 вироків у справі про розкрадання 1,5 млрд дол. Януковича

Більше 30 членів організованого злочинного угруповання, які допомагали відмити і приховати вкрадені режимом Віктора Януковича в України мільярди, засуджені й отримали реальні терміни.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Нагадаємо, першим, згідно з порядком денним засідання комітету, розглядається питання про стан конфіскації грошових коштів і матеріальних активів В.Януковича і його оточення.

"Є 30 вироків українських судів, за якими засуджено 30 осіб - учасників злочинної схеми розкрадання і "відмивання" грошей на загальну суму в 1,5 мільярда доларів. Від керівників маленьких підприємств, з яких починався шлях "промивання" грошей, до першого заступника міністра економіки. Всі вони засуджені і визнані членами ОЗУ на чолі з Януковичем, які завдали збитків державі в 1,5 млрд дол.", - заявив Луценко.

За його словами, вищезгаданими рішеннями судів встановлено понад 500 суб’єктів господарювання української та іноземної юрисдикції, які брали участь у розкраданні грошей. За словами генпрокурора, гроші відмивалися в країнах Азії, на Кіпрі, в Латвії, а потім заводилися в українські банки.

"Далі в цих банках, під тиском ОЗУ їм оформлялися облігації внутрішньої державної позики. Вони потім приносили по 9% доходів у валюті і вже абсолютно чистими повинні були повертатися до членів ОЗУ Януковича. Такою є загальна схема розкрадання грошей", - сказав Луценко.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте