Огляд блогосфери від UAINFO. 25 січня 2018

25 января 2018 г., 21:00:00   1608   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 січня


Як США допомагають Україні


Серед основних пріоритетів уряду США на 2018 рік є дуже знакові речі щодо просування спроможностей захищати союзників, партнерів і друзів, що безпосередньо стосується України, а також покращення здатності ЗС США протидіяти загрозам в інформаційному домені, що є відповіддю за зростання рівня інформаційних загроз у світі. Сам зміст офіційного документа вже має потужність стратегічного імпульсу. Один із його розділів отримав переконливу та красномовну назву: протидія російській агресії (Countering Russian Aggression). Це чіткий сигнал російському керівництву, світовій спільноті й, відповідно – Україні про те, що Росія визнана агресором.


Керовані меншини – небезпечне знаряддя геополітичної гри


Еталонний приклад того, як міцні господарники вміють *цяти в очі виборцям


Бойченко майже прямим текстом говорить: якщо ти патріот Маріуполя – дихай викидами й не варнякай. Рінат Леонідович ліпше знає, що йому робити. Навіщо витрачати частину своїх мільярдів на здоров'я людей, якщо можна заховати гроші в офшорі, а потім витратити на бразильських футболістів. Адже в Маріуполі є свій кишеньковий міський голова, який завжди пояснить людям, що потрібно сидіти й мовчати, не висовуватися, не вимагати, приймати все, як є. "Господарникам" вигідно, щоб усе місто працювало на заводі-велетні за незначну платню, щоби люди були залежними й керованими, щоби не було альтернатив і доводилося вдовольнятися тим, що дають.


Добробут і порядок в обмін на свободу й розвиток: чому такий підхід – хибний



Кажуть, що у світі є достатньо багато авторитарних режимів, які живуть за рахунок сировинних ресурсів і забезпечують своїм підданим (не сплутайте це поняття з поняттям "громадяни") високий добробут. Іншими словами, купують у них їхню свободу за пристойну ціну. Все це добре, але є дві проблеми: корупція та інновації. Авторитарні режими зберігають ефективність максимум протягом життя двох поколінь. Далі їх починає роз'їдати корупція, що призводить до зменшення добробуту простих громадян і викликає їхнє незадоволення. Окрім того, накопичуються нерівномірності в забезпеченні великих міст, маленьких містечок і сіл, різних регіонів.


Повернути рідну українську церкву: УПЦ КП на Луганщині


У нас єдина на всю Луганщину парафія зі класичною церковною будівлею. І то завдяки минулій владі, яка намітила, але не встигла підгребти під чергового олігарха все майно. У місцевих з’явилося бажання йти до своєї церкви – церкви української. Більшість населення українськомовне, в російській школі на перервах від дітей чутно українську… Це вам не Київська область! Сусідні села самоорганізовуються, запрошують нас проводити богослужіння. Місцеві меценати готові купувати будинки й передавати їх під церкви для новостворених громад. Порожнеча тихо наповнюється життям. Дивне тут місіонерство – через поховання вірян, аби відспівав свій священик із УПЦ КП. Спраглі люди.


Сьогодні – Тетянин день: а чи наше це свято?



25 січня 1755 року російська імператриця Єлизавета підписала Указ про заснування Московського університету, якому куратор Шувалов дав ім’я своєї матері – Тетяни. Звідтоді в Москві студенти відзначають Тетянин день рекордним уживанням алкоголю, про що Антон Чехов (тоді ще не поет) писав: "На Тетянин день випито все, що можна було випити, крім Москви-ріки, бо вона замерзла". Козацький нащадок журналіст В. Гіляровський описував, що поліція не мала чіпати студента, як би він не хитався. У трактирах на спині не дуже тверезого студента писали домашню адресу, відтак таких складали у стоси. Потім ці стоси драгалі розвозили за призначенням.


Алеї для боулінгу в Німеччині, які вражають своїм виглядом. ФОТО


Роберт Ґетцфрід – фотограф, який ділиться залами для боулінгу або ж кегельбану, який популярний у Німеччині. Він розповів, що вперше зіграв у дитинстві разом із друзями, а через багато років мав робити зйомку в будинку для боулінгу та сприйняв її дуже близько до серця. "Минуло чимало років, відколи я почав шукати найцікавіші алеї для кегельбану та боулінгу на півдні Німеччини. Зазвичай, я просто дзвоню в місце і, якщо вони погоджуються, роблю знімки, просто хапаю обладнання, стрибаю на мотоцикл і їду на зйомку", – ділиться він.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте