Україна введе для всіх країн електронні візи вартістю 65 доларів

08 февраля 2018 г., 23:40:00   1411   0

Україна найближчим часом введе електронні візи для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику.  Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев в інтерв’ю "Європейській правді".


"Електронна віза буде лише одноразовою, її видаватимуть терміном до 30 днів, вартість – 65 дол. Паралельно зменшується кількість віз, які оформляють в аеропортах, тобто Visa on arrival. А для країн міграційного ризику залишається оформлення віз у посольствах. Зараз таких країн 70", – сказав Погорельцев.


Він пояснив, що електронну візу надсилатимуть на електронну пошту, її треба буде самому роздрукувати на принтері та привезти на паспортний контроль.


Читайте також: Безвиз для Украины: исторический контекст


"Просто завантажити в телефон не вийде – для прикордонників потрібна роздруківка. Зокрема, тому ми на першому етапі не будемо навіть зменшувати кількість наших співробітників в аеропортах, щоб, наприклад, допомогли роздрукувати цю візу", – сказав Погорельцев.


Він додав, що після введення електронних віз Україна не планує повністю ліквідувати консульські пункти в аеропортах.


Читайте також: ?Хроніки безвіза та драні французькі шорти, або як стати в чергу на біометричний паспорт


"Зараз ми суттєво вдосконалили роботу консулів в аеропортах. Треба визнати, що коли ми тільки ввели механізм візи в аеропортах, не все було добре", – зазначив він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте