Сергій Стерненко: Кейс Труханова

16 февраля 2018 г., 23:04:00   1065   0

Сергій Стерненко: Кейс Труханова

Труханов Геннадій Леонідович — мер Одеси, який має, крім українського, ще два громадянства: російське та грецьке.

Я не буду писати про його ригівсько-бандитське минуле та шлях зходження до посади голови міської ради, а зупинюсь виключно на тому, чим запам’ятався він одеситам за час своєї каденції:

  1. Напад на в/ч «Шкільний аеродром» наприкінці минулого року, організований ним та за активного документального сприяння міської ради. Робилось це задля захоплення землі для власника ТРЦ «Сіті-центр», який належить хазяїну Труханова — Володимиру Іллічу Галантерніку. Тоді поліція назвала нападників «будівельниками», а прокуратура так і не відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

  2. Спроба забудувати Літній театр і масштабні протести у зв‘язку з цим. Захоплення землі відбувалось для того ж Галантерніка, щоб побудувати ТРЦ.

  3. Відкрита підтримка проросійських сил навесні 2014 року, коли в Одесі намагались реалізувати «Донецький сценарій».

  4. Виділення грошей з бюджету для Московського патріархату.

  5. Створення «Муніципальної варти» і виділення фінансів на неї обсягом більше 200 мільйонів гривень. По суті це угрупування виконує роль приватної армії Труханова.

  6. Систематичні напади на активістів, які виступають проти діючої міської влади.

  7. Регулярні порушення свободи слова, силовий недопуск на сесії ради громадян та представників ЗМІ.

  8. Пожежа в муніципальному таборі «Вікторія», внаслідок котрої загинуло три дівчинки. Пряма відповідальність за трагедію лежить на мерії, котра вводила табір в експлуатацію без належної протипожежної безпеки.

  9. Корупційний скандал з тендерами на ремонти доріг, котрі постійно вигравала компанія Труханова «РостДорСтрой».

  10. Спроба скасування декомунізації міською радою, за фактом чого було відкрито кримінальне провадження. Але з часом прокуратура заявила, що не вбачає в цьому складу злочину.

  11. Силові розгони антитруханівських протестів.

  12. Справа розкрадання 185 мільйонів гривень при фіктивній купівлі будівлі колишнього заводу «Краян». Власне, тільки по цьому епізоду Труханову повідомляли про підозру.

Варто зазначити, що без активного сприяння з боку прокурора області Жученка та голови поліції Головіна у міського голови була б вже не одна підозра і точно вдалось би запобігти ряду злочинів. Підтримку Труханов має також з боку Турчинова та Петра Порошенко.

Сьогодні Солом‘янський суд віддав Труханова на поруки нардепу від БПП Дмитру Голубову. Останній відомий підкупами голосів, розшуком в Інтерполі через кіберзлочинність та найактивнішу в Одесі кампанію проти Саакашвілі.

Судова влада продемонструвала, що вона не існує як окремий незалежний інститут, як гілка влади, і є цілком контрольованою, керуючись не законом, а вказівками.  Без незалежного Антикорупційного суду годі чекати притягнення до відповідальності таких, як Труханов. В історії з вільно відпущеним на волю Трухановим цікаво буде бачити і подальшу поведінку НАБУ та САП.

А поки найперше питання — чи буде САП оскаржувати сьогоднішнє рішення Солом‘янського суду в апеляції?

Нам дає чіткий месендж система кругової поруки: провладні злочинці ніколи не будуть ні за що нести відповідальності. Якщо ти проти і активно заявляєш про це — тебе поб’ють/вб’ють або посадять до в‘язниці.

Що буде далі? Питання, відповідь на котре залежить тількі від нас. Від тих, хто не буде мовчати та терпіти. Завтра о 9:00 ми підемо до міської ради на сесію.

Країна починається з кожного. Такі, як Труханов, повинні відійти у минуле. Інакше у минулому опинимось ми. Це, без перебільшення, є питанням нашого виживання.

sternenko

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте