Російський "Перший канал" прибрав з головних новин "улюблену ведучу Путіна"

19 февраля 2018 г., 23:44:00   1341   0

Російський "Перший канал

Андрєєва перестала вести основний вечірній випуск новин "Время".

На російському "Першому каналі" з ефіру прибрали ведучу програми "Время" Катерину Андрєєву. Замість неї найрейтинговіший випуск новин РФ о 21:00 відтепер веде Кирило Клейменов. Він - заступник гендиректора каналу, курирує інформаційні програми.

Джерела зазначають, що 56-річна Андрєєва невдовзі взагалі може перестати бути обличчям новин "Першого каналу", передає "Російська служба ВВС". Зміна ведучого відбулася за місяць до президентських виборів у Росії.

У прес-службі "Першого каналу" підтвердили, що Андрєєва більше не веде основний випуск новин. Мовляв, це тимчасово. Вона залишається провідною на регіональних "орбітах" і в суботньому випуску. Джерело, близьке до керівництва телеканалу, запевняє, що Клейменов вестиме "Время" як мінімум до президентських виборів 18 березня 2018 року.

На телеканалі знайшли виправдання заміні ведучого – мовляв, відсьогодні, 19 лютого, програма змінила студію.

"Сьогодні програма "Время" почне виходити з нової студії, оснащеної найсучаснішими технологіями, які з’являться на вітчизняному телебаченні вперше. Зміни в студії змінять і роботу ведучих - тепер вони можуть не просто повідомляти новини, а й взаємодіяти з графікою, переміщаючись студією. Запуск нової складної технології взяв на себе шеф новин "Першого каналу" Кирило Клейменов, саме він буде вести перші випуски програми "Время" на європейську "орбіту", - заявила представник телеканалу.

Катерина Андрєєва та інший ведучий Віталій Єлісєєв, які зараз по черзі ведуть вечірній випуск, випробують нову студію в ефірі "на інші часові пояси", а також вийдуть в ефір з суботніми випусками "Время".

Увечері в понеділок вийшов перший випуск "Время" з ведучим Клейменовим. Студія справді виглядає інакше: так, у ведучого є новий екран на столі. Але більшу частину випуску диктор сидить - так само, як і його попередники.

Нагадаємо, Андрєєва стала ведучою програми "Время" понад 20 років тому, 1997-го, і відтоді є одним з облич телеканалу. Про заміну Андрєєвої в ефірі чутки ходили вже кілька останніх місяців. І зміна студії – лише одна з причин. Інша - складні стосунки з гендиректором телеканалу Костянтином Ернстом. 2009-го ЗМІ повідомляли, що він уже хотів звільнити Андрєєву. "Однак, коли інформація дійшла до Володимира Путіна, то він скасував ці рішення і все було повернуто на круги своя. Андрєєва його улюблена ведуча, - стверджує джерело. - Тепер Путін прихворів і зайнятий виборами, мабуть, на "Першому" вирішили, що зараз можна повернутися до цього питання".

Свого часу ведуча пропагандистських прокремлівських новин Андрєєва стала інтернет-мемом: "Є така професія – брехати щовечора".

Кирило Клейменов теж був провідним ведучим новин, але від 2003 року займає одну з керівних посад на каналі. При цьому в особливих випадках він сідає в крісло ведучого. Так, 1 січня 2018-го, в день 50-річчя створення програми "Время" в гості програми, ювілейний випуск який вів Кирило Клейменов, прийшов Володимир Путін. Він назвав "Время" еталоном надійності та сказав, що програму завжди дивилися і дивляться з інтересом не тільки в Росії, але і за кордоном

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте