Особлива атмосфера та відсутність тиску мегаполіса. Чому українці переїжджають до Львова

27 февраля 2018 г., 21:49:00   899   0

Особлива атмосфера та відсутність тиску мегаполіса. Чому українці переїжджають до Львова

Багато людей приїжджають до міста як туристи і залишаються тут на багато років.

Більшість українців студентами чи вже дорослими людьми завжди намагаються опинитися у Києві.

Однак, не всі прагнуть потрапити до омріяної столиці. Деякі, навпаки обирають менш метушливі міста. Зокрема, багато українців залишають звичне життя та вирушають підкорювати Львів.  Ми поспілкувалися з такими “туристами” та дізналися, чому вони обрали саме місто Лева, що їм там подобається найбільше та чому вони вирішили залишитися саме там.

Усі, хто переїжджає до "українського Парижа" із інших міст, дуже швидко стають “своїми” та не почуваються чужаками. Причини переїзду у кожного свої – хтось шукає нових можливостей, хтось – прагне відпочити від метушливої столиці.

“Я почуваюся львів’янкою вже давно. Живу тут вже 10 років, переїхала з Києва. Після школи хотілося мешкати окремо від батьків та спробувати кілька років пожити самостійно. Вирішила переїхати до Львова. Вступила тут до університету і залишилася тут, бо дуже швидко знайшла роботу”, – розповідає Олеся.

Діана ж обрала місто Лева за порівняно спокійну атмосферу на відміну від Києва.

“Зі Львовом у нас давнє знайомство – вперше побувала у цьому чудовому місті ще студенткою, потім часто приїжджала в гості до своєї найкращої подруги, яка на той час уже проміняла Київ на Львів. Врешті, і мені набридла галаслива столиця, захотілося більш розміреного ритму життя", – зазначає Діана.

Часто туристи, які не планували жити у місті Лева довго, залишаються тут роками.  Наприклад, Катерина планувала пожити півроку, але мешкає у Львові вже три роки.

Львів завойовує серця гостів багатьма речами. Серед них чільне місце посідає неповторна атмосфера серця Галичини.

“Мене змусила залишитися атмосфера міста і взагалі темп життя. Коли я приїжджаю зараз до Києва, то трішки втомлююсь від нього. Мені здається, що у Львові люди вміють цінувати час і відпочивати, що теж дуже важливо”, – пояснює Катерина свої відчуття.

"Попри туристичний галас і постійні натовпи у центрі, тут менше людей, ніж у Києві, і саме тому це місто для мене є комфортнішим. Тут є свій дух та колорит, свої історії та традиції, проблеми і виклики – куди ж без цього”, – переконана Діана.

Вагомою перевагою міста є його компактність: центр міста на велосипеді можна об’їхати за день. Особливо цікаво це робити уночі, коли красою вражає собор святої Єлизавети, собор святого Юра та парк імені Франка.


Власне, парки – це ще одна особливість Львова. Катерина, зокрема, радить обов’язково побачити Стрийський парк.

"Він більше схожий на ліс із високими перепадами. Там можна весело кататися з гірки узимку, а влітку – ганяти на велосипедах. Там є малесеньке озерце, а це у Львові рідкість”, – пояснює дівчина.

Та спальний район теж непоганий варіант, оскільки транспортні сполучення усюди дуже хороші.

Також у місті активно розвивається житлова інфраструктура, а саме: все частіше з’являються житлові комплекси, які забезпечують своїх мешканців усім необхідним – магазинами, спортзалами, дитячими садочками.

Крім того, у Львові немає відчуття тиску мегаполісу за рахунок вузеньких вуличок, відсутності столичних хмарочосів та повільного руху транспорту. Коли гуляєш містом, відчуваєш себе більш вільно, можна дихнути на повні груди і насолоджуватися атмосферою.

У Львові не зустрінеш будівель, вищих за 16 поверхів, вони не висять над тобою, як бездушні коробки і не вганяють у депресію, а місцеві забудовники не просто зводять будинки, а створюють комфортні невеличкі квартали та інфраструктуру, яка є зручною та корисною. Так, для PR-менеджера Мар’яни, яка вже шість років мешкає у Львові, чи не ключовим фактором є відсутність кам’яних джунглів, котрі розростаються у столиці.

Мар’яна - львів’янка,  але наприкінці навчання в університеті їй запропонували роботу в Києві, тож вона переїхала. Коли навідувалася додому, ритм життя як в призупинених кадрах фільму дуже відрізнявся від столичного. У Києві Мар’яна промешкала шість років, але життя повернуло до Львова, хоча на думці був і переїзд за кордон.

"Львів дуже змінився за цей час [за 6 років, які Мар’яна жила у Києві – ред.], ставши справді європейським містом і хоча мало все-таки "духовної їжі" в якості відомих гастролерів, але все-таки, інколи потрапляючи до Києва, справді відчуваєш цей тиск "свічок-новобудов", хмарочосів-бізнес-центрів та людей, які направду навіть стратегічно розраховують позицію в метро, щоб одразу потрапити у вхідні двері і не гаяти часу на очікування наступного поїзда", - розповідає Мар’яна.

Для комфортного проживання у Львові Мар’яна вирішила придбати власне житло, адже у столиці вона увесь час мешкала в орендованій квартирі і сума оплати за весь час дуже пригнічувала. "Житло придбала в ЖК "Ренуар", в якому імпонували розвинута інфраструктура, ціна та відсутність надцяти поверхів в піднебесну. І от ця новоспечена любов зі Львовом триває вже понад 6 років", - з посмішкою зазначає Мар’яна.  

Та найважливіше у будь-якому населеному пункті – це його мешканці. Ті, хто переїхав до Львова, одноголосно визнають, що там мешкають активні та свідомі громадяни.

"Найголовніше – це люди, які тут живуть. Активна частка суспільства, яка творить і наповнює сенсом життя у місті. Саме вони роблять Львів привабливим для туристів, для інвесторів та для молодих сімей із дітьми”,– переконана Діана.

Поспілкувавшись із львів’янами, які свідомо вирішили переїхати зі столиці до Львова, очевидно одне – місто підкуповує українців своєю особливою атмосферою, культурою, спокоєм, відсутністю висотних кам’яних джунглів та, власне містянами, які завжди радо зустрічають нових сусідів. 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте