МОЗ не змогло довести Господарському суду Києва, що Супрун є виконувачем обов’язків глави відомства

20 марта 2018 г., 23:36:00   838   0

МОЗ не змогло довести Господарському суду Києва, що Супрун є виконувачем обов’язків глави відомства

Про це йдеться в рішенні Господарського суду, яке було оприлюднено в Єдиному Реєстрі 13 березня.

Нагадаємо, що МОЗ подало позов проти Національного медичного університету імені Богомольця. Втім, його було відхилино через те, що Господарський суд міста Києва не отримав від Міністерства охорони здоров’я доказів, що Уляна Супрун є виконувачем обов’язків глави відомства.

Зазначається, що МОЗ подало позовну заяву проти Національного медичного університету імені Богомольця, щоб дістати доступ до адмінкорпусу вишу, який розташований у Києві, на бульварі Шевченка, 13.

Суд повернув позов та додані до нього документи відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, у якому йдеться, що заяву було подано особою, яка «не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано».

Водночас у рішенні суду йдеться про те, що в позовній заяві підписантом вказали в.о. міністра, але в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про особу нібито відсутні.

«Відповідно до ч. 2 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України визначено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

З поданої Міністерством охорони здоров’я України позовної заяви вбачається, що вона підписана В.о. Міністра ОСОБА_3.

Натомість серед документів, доданих до позовної заяви, відсутні докази (і таке підтверджується переліком «додатків» до позовної заяви), які б підтверджували виконання обов’язків «Міністра» ОСОБА_3.

Відповідні докази до позовної заяви мали бути додані з урахуванням пункту 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Указом Президент України, від 13.04.2011,  № 467/2011, згідно якого МОЗ України очолює Віце-прем’єр-міністр України — Міністр охорони здоров’я України (далі — Міністр), який призначається на посаду за поданням Прем’єр-міністра України і звільняється з посади Президентом України

При цьому інформація про Міністерство охорони здоров’я України, яка міститься в Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не містить відомостей про те, що  В.о. Міністра є ОСОБА_3.

За таких обставин, суду не доведено, що позовну заяву Міністерства охорони здоров’я України підписано особою, яка має право її підписувати від імені позивача.»

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів призначив уродженку США Уляну Супрун виконувачем обов’язків міністра охорони здоров’я 27 липня 2016 року. Громадянство України вона одержала за рік до цього від президента Петра Порошенка.

20 лютого 2018 року МОЗ повідомило про відсторонення від виконання обов’язків ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Катерини Амосової, оскільки вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Новопризначеного в.о. ректора Михайла Захараша студенти не пускали на робоче місце. 26 лютого через відсторонення Амосової студенти і трудовий колектив оголосили безстроковий страйк. Супрун назвала це саботажем із боку керівництва НМУ.

28 лютого відсторонений ректор закликала припинити безстроковий страйк, який студенти оголосили на її підтримку, але зазначила, що в «МОЗ зберігається авторитарний стиль керівництва». Цього ж дня страйк припинили.

1 березня Адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді ректора, але вже 6 березня МОЗ знов ухвалило рішення про її відсторонення.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте