Порошенко в 2009-му році, на наступний день, після призначення міністром у МЗС, наполегливо попросив купувати автобуси «Богдан», - Гнап

22 марта 2018 г., 17:01:00   809   0

Порошенко в 2009-му році, на наступний день, після призначення міністром у МЗС, наполегливо попросив купувати автобуси «Богдан», - Гнап

На «Цензорі» вийшов цікавий і сумний матеріал про бельгійського підприємця Бернара Вілема, який створив в одному з районів Львівської області козину ферму. А тепер збирається її продати. На тій фермі Бернар вирощує кіз, робить чудові козині сири і багато іншої фермерської продукції. Але, каже Бернар, місцеві чиновники замучили його. То ставку оренди задеруть під стелю, то іншими поборами допікають, от і не вигідно більше займатись сироварінням і розводити кіз. Розчарувався бельгієць у фермерстві в Україні.

В коментарі до редактора видання Юрий Бутусов прийшов політтехнолог президента Порошенка Oleg Medvedev, який написав, що бельгійця Бернара йому зовсім не шкода.

Бо, цитую: «його збитки — це його збитки. Це бізнес.» А ще пана Медведєва обурила критика в коментарях на адресу Порошенка. Він каже: до чого тут президент у випадку з невдахою-бельгійцем? Мовляв, просто цьому бельгійцю треба краще працювати…

Як би так нагадати цьому придворному політтехнологу, як робиться сільськогосподарський бізнес в Україні? І як там, як і в інших видах бізнесу, максимальний прибуток можна отримати не тому, що ти креативний, винахідливий та працьовитий.

А тому, що маєш доступ до влади. А ще краще і сам є цією владою. І владні повноваження дають такий крутий поштовх твоєму розвитку, що жодному венчурному фонду не снилися.

Мені одразу згадується розповідь одного мера, який пригадав, як Порошенко в 2009-му році, на наступний день, після призначення на посаду міністра закордонних справ подзвонив йому і наполегливо попросив почати купувати автобуси «Богдан».

Але то давня історія. А ось свіжа, про визначні успіхи президента та його фірми в аграрному секторі. Петро Порошенко досі є власником великого аграрного холдингу «Зоря Поділля». (Привіт давнім обіцянкам президента продати свій бізнес!)

Нещодавно моя колега Катерина Лихогляд робила матеріал про те, як ця президентська фірма віджимає землі у невеликого сільгосппідприємства на Вінниччині. Керівництво цієї фірми пручається, намагається зупинити захоплення земель президентським холдингом. Але, марно, як ви вже зрозуміли. Тим більше, коли до тебе приходить з профілактичною бесідою місцеве СБУ. Ну чисто заспокоїти перед поглинанням президентським холдингом.

А відтак у президентської «Зорі Поділля» — фантастичні бізнес-успіхи. Холдинг вийшов на друге місце в Україні за обсягами виробництва цукру. А бельгієць Бернар — лох і лузер, сидить в збитках, і не вміє вести справи по-українськи.

Де часто влада є не просто конкурентною перевагою в бізнесі. Вона і є бізнесом. Суперприбутковим стартапом та венчурною інвестицією.

То ж порадіємо за справді видатних аграрних бізнесменів, які не ниють, не розганяють зраду, не скаржаться на долю. А заробляють великі гроші, отримують колосальні дотації з бюджету. Ще й при цьому встигають керувати країною!

А невдахам та песимістам нічого робити серед багатих та успішних. Бо бізнес є бізнес. Еге ж, пане Медведєв?

Текст «Цензора» про бельгійця Бернара Вілема тут:
https://biz.censor.net.ua/…/vlada_men_postyino_ne_davala_sp…

Бонусом новина про те, як президентський холдинг забрав землі ветеранів АТО

*******
Ветерани АТО звинувачують агрофірму Порошенка у земельному рейдерстві

Спілка учасників бойових дій Гайсинського району на Вінниччині закликає компанію «Зоря Поділля» Петра Порошенка віддати землі, які їм належать за законом.

Про це йдеться в повідомленні спілки на сторінці у Facebook, передає «Економічна правда».

«Підприємство президента «ТОВ ПК «Зоря Поділля» з власної ініціативи взяло на себе зобов’язання допомогти учасникам АТО в отриманні та оформленні земельних ділянок площею два гектари для ведення особистого сільського господарства при умові передачі цих ділянок компанії в оренду», — йдеться у повідомленні.

«Близько 300 учасників бойових дій АТО погодилися, надали відповідні документи та доручення, за які заплатили власні кошти. Протягом 1,5 років, незважаючи на численні зустрічі на різних рівнях, керівництво компанії всіляко відтягувало вирішення цього питання», – заявив голова місцевої спілки АТО Микола Данилюк.

Йдеться про землі, які ветерани мають законне право отримати у власність.

Однак президентська компанія цьому перешкоджає, оскільки ділянки, на які претендують бійці, перебувають в користуванні «Зорі Поділля». Зазначимо, що цією компанією досі напряму володіє президент Петро Порошенко.

Як повідомлялося, агрохолдинг «Зоря Поділля» здійснює незаконне захоплення землі інших аграрних підприємств, користуючись існуванням старого паперового та нового електронного реєстрів.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте