Глобальні ризики: яким буде курс гривні в квітні

06 апреля 2018 г., 22:43:00   1564   0

Поки НБУ дотримується жорсткої грошово-кредитної політики, значних передумов для ослаблення гривні немає, вважає старший аналітик ГК FOREX CLUB Андрій Шевчишин


Висока процентна ставка зв'язує гривневу ліквідність, стримує спекулятивний попит і сприяє притоку капіталу за операціями Carry Trade.


Однак, в умовах зміни попиту і пропозиції, не виключено, що коливання курсу в квітні будуть в межах 3%. У травні волатильність підвищиться в зв'язку з лібералізацією ринку і збільшенням ліміту загальної довгої відкритої валютної позиції з 1% до 3%. Таким чином, банки можуть більше викуповувати і тримати валюти у себе на рахунках, і, ймовірно, деякі з них скористаються такою можливістю.


Читайте також: У нинішній владі ніхто не вміє і не хоче розвивати економіку – експерт


Сезонні фактори продовжать впливати на динаміку курсу. Пропозиція валюти на ринку підвищиться на тлі закладу аграріями валюти для поповнення ліквідності під посівну кампанію. Крім того, завершення опалювального сезону і зниження критичного імпорту посприяють стабілізації валютного ринку і зміцненню гривні.


Попит на іноземну валюту на початку квітня підвищиться з боку інвесторів-нерезидентів під виведення прибутку з країни. Напередодні травневих свят також можна очікувати зростання попиту з боку нерезидентів і населення.


Шлях у нікуди: безвідповідальність по-українськи


Індекс американського долара (долар проти кошика світових валют) в березні знизився на 0,9%. Незважаючи на планове підвищення облікової ставки ФРС США до 1,75%, ринок був обережний в операціях з доларом, побоюючись наслідків торгової війни між США, Китаєм і Європою, а також запуску ф'ючерсів на нафту в юанях. Курс продажу безготівкового долара США в Україні в березні знизився на 2,1% до 26,27 грн, готівкового – на 1,9% до 26,49 грн.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте