«Енергоатом» купив російське підсанкційне обладнання за 42 мільйони у фаворита «Укртрансгазу»

13 апреля 2018 г., 06:20:37   1174   0

ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 30 березня уклав угоду з ТОВ «Норма Плюс» про придбання обладнання на 41,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 20 листопада з метою впровадження відвантаження відпрацьованого ядерного палива у контейнери «Holtec International» поставлять комплект обладнання для технічного переоснащення модернізованої системи перевантаження та транспортування палива МПУ-В-213-1-У4.2 блоків №1-2 виробництва ЗАТ «Діаконт» (Росія). Останнє перебуває під санкціями РНБОУ разом зі своєю дочірньою компанією «Diakont s.r.l.» (Італія).

Ціни окремих складових комплекту в договорі замовником не оприлюднені.

Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. В обґрунтуванні сказано, що систему модернізували у 2006 році із залученням «Діаконту» – розробника, виробника і власника ексклюзивних авторських прав. Софт системи управління має закритий програмний код і не може передаватися стороннім чи змінюватися без погодження з розробником. Нині в Україні лише «Норма Плюс» має потрібні дозволи та довіреність від «Діаконту» і володіє необхідними технічними засобами для технічного переоснащення.

Засновниками фірми «Норма плюс» є Вікторія Жданенко і Петро Кулінічев. Батько останнього Костянтин Кулінічев у 2007 році був заступником мера Кременчука Полтавської області Миколи Глухова.

Вікторія Жданенко володіє ТОВ «Грінландія-Україна» разом з Олександром Жданенком.

Усього з 2008 року «Норма Плюс» отримала підрядів на 675,45 млн грн, з яких 627,69 млн грн. – у системі ПАТ «Укртрансгаз».

Нагадаємо, ГПУ підозрює службових осіб службовців «Укртрансгазу» у сприянні виграшу підрядів на суму понад 500 млн грн фірмам, що нібито входять до групи «Інтерпайп» Віктора Пінчука. Слідство вважає, що за сприяння службовців «Укртрансгазу» та його Управлінь магістральних газопроводів у 2017 році було створено штучні умови для перемоги у конкурсних торгах фірми «Норма Плюс», ТОВ «Газпромбудмонтаж» і ПАТ «ПВІ ЗІТ Нафтогазбудізоляція».

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте