Огляд блогосфери від UAINFO. 24 квітня 2018

24 апреля 2018 г., 21:00:00   1178   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 квітня


Позбутися московського зашморгу над українським православ’ям


Видається так, що між Порошенком і патріархом Варфоломієм таки були якісь домовленості. І якщо Москві не вдасться мобілізувати інші православні церкви на те, щоби вони стримали Константинополь, то визнання української православної автокефалії стало би подією тисячоліття. Це означало би кінець монополії Москви на українське православ’я, яке, починаючи із 17 століття, ніяк не могло з неї вирватись. Адже раніше подібні спроби автокефалії не визнавали. Москва тримала зашморг над українським православ’ям. І якби врешті-решт спроба автокефалії вдалася, це була б колосальна подія, яка ознаменувала остаточний злам негативної тенденції. Об’єднання церков є дуже на часі.


Чому ми досі не збагнули справжньої природи путінського режиму


Тимчук: В УПЦ МП намагалися підкупити Вселенського патріарха – невдало


Під час перебування в Стамбулі митрополит Антоній намагався вирішити питання організації візиту в Стамбул предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія і його зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм. А нардеп Новинський, окрім того, намагався запропонувати своє "спонсорство" Вселенському патріархові. Своєю чергою заступник голови відділу зовнішніх відносин УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич займався приземленішими (фінансовими) питаннями, а саме – намагався вирішити питання поставок зацікавленим фізичним та юридичним особам у Болгарії, Сербії та Греції вугілля (за низькими цінами) з окупованих загарбниками територій ОРДЛО.


Чому Росія приречена на поразки



Жодного привабливого образу майбутнього в Росії немає. Вона не має картинки завтрашнього дня, здатної захопити й мобілізувати. Не має ідеї месіанства – того, яке має колективний захід. Сучасна Росія – це цінники замість цінностей. Монетизація переконань і принципів. Що вона може запропонувати своїм сусідам? Росія може купувати собі союзників, але вона не здатна їх створювати. Вона здатна пропонувати секс за розрахунком, але це не має нічого спільного з коханням. Її маскульт вторинний, тлумачення "російськості" нагадує матрійку із duty free, а єдина універсальна пропозиція – репертуар радіо "Шансон".


Як російська пропаганда бреше про Україну та світ


Російські пропагандисти такі відео поставили на потік, перефарбовували техніку, перевдягалися в українську форму й навіть намагалися розмовляти українською, але так примітивно і дебільно, що навіть без ретельної перевірки було зрозуміло – це все "липа". Крім того, роспропагандисти люблять використовувати й підставних "героїв", і на цьому їх дуже часто ловили. Варто згадати відому "солдатську маму" Ціпко чи масовку "граждан", що весь час знімаються з "пуйлом" – ці персонажі розкажуть усе, що потрібно режисерам. 


Як громадяни Росії залишаються українськими суддями



Чи можуть люди, які отримали російське громадянство, займати високі державні посади та виносити судові рішення іменем України? Напевно, більшість із нас погодиться, що на четвертий рік військової агресії РФ суддями в нашій державі аж ніяк не можуть виступати громадяни Росії. Проте члени ВККС, на плечі яких і покладена реалізація такої довгоочікуваної судової реформи, очевидно, іншої думки. Знайомтеся, суддя господарського суду Київської області – Світлана Чонгова. До окупації Криму Чонгова працювала суддею Господарського суду АР Крим. У 2015 році була переведена до Господарського суду Київської області.


Спорт понад політикою: можливості замість пропаганди


Перемоги це не гарантує, але точно не нашкодить, оскільки наша культура дозволяє говорити про спорт як про покійників: або добре, або нічого. Засіваючи округ гречкою, можна наразитися на звинувачення в підкупі виборців, але важко пригадати, щоб комусь дорікали спортмайданчиками. Бо фізкультура – то святе! За наявності ресурсів можна будувати футбольні поля, прокладати велодоріжки, ремонтувати стадіони, спонсорувати змагання, а принагідно й самому продемонструвати здорове тіло, у якому, за непідтвердженими даними, живе здоровий дух.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте