Лазуткіна: Потерпіла, як професія

19 июня 2018 г., 21:36:00   1400   0

Лазуткіна: Потерпіла, як професія

Історія про те, як конвертувати образ жертви у гроші.

Раніше Антикор вже писав про випадок, коли публічна особа - книжковий продюсер Олена Лазуткіна вирішила підзаробити, вимагаючи гроші у власника приміщення, яке вона втратила через борги. Контрагенти Лазуткіної знають, що це абсолютно у стилі нашої героїні, даруйте за каламбур, «на героїні».

Лазуткина

Ми детальніше вивчили її біографію. І знайшли, наприклад, такий несподіваний ракурс книгопродюсерки Лазуткіної..

Поліції ця особа відома давно. Про судимості за шахрайство та наркоту я вже писав. Сьогодні про нове амплуа літературного критика: потерпіла. Потерпає Лазуткіна від багатьох речей цього буремного світу. Коли вона не виплачує борги – заявляє про рейдерів, які ранять душу людини творчої професії.

Коли вона розводить контрагентів – заявляє у поліцію, що це в неї викрали книги. Зобидили, а вона, наївна, довіряла. Коли під кайфом водить машину – заявляє, що поліцейські гноблять бомонд. Нєвіноватая – оні самі прийшли. І прочая-прочая-прочая…

Лазуткина  

І таких епізодів – тьма.

Є серед них і рейдерство.  У Єдиному державному реєстрі судових рішень ви можете ознайомитись із текстом ухвали Приморського районного суду м. Одеси за матеріалами кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою) та ст. 356 (самоправство) КК України за фактом протиправних дій Лазуткіної. Особа_4 – це Лазуткіна. Обставини справи гідні пера літератора:

Лазуткина  

Чи схожа тут Лазуткіна (Особа_4) на «потерпілу» - вирішувати вам…

Наші джерела серед правоохоронців повідомляють, що сьогоднішня схема розводу контрагентів примітивна та зухвала водночас. Лазуткіна виставляє в магазинах книги під реалізацію та підписує з реалізатором договір. Книги продаються, міняються, вивозяться, завозяться нові – звична рутина для книжкових магазинів. Як правило, облік невеликих партій не завжди задокументований формально. Книги постачаються «на довірі». У певний момент (можливо, коли оборот її не задовольняє) Лазуткіна вивозить книги, а потім заявляє, що "втратила" свій товар… і вимагає його повернення у контрагентів, шантажуючи кримінальними провадженнями. Якщо магазин впирається – вона пише заяву в нацполіцію та показує там договір поставки… До речі, ми поспілкувалися з деякими бізнесменами, яким "пощастило" мати справу з Лазуткіною та розповімо про це у наступних публікаціях.

У кейсі про втрачене приміщення на Повітрофлотському 33/2 «жертва рейдерства» хоче за рахунок шантажу отримати кошти від інвестора. Це тактика крадія у публічному місці, який першим кричить: «Тримайте вора!!». І Лазуткіна навіть озвучила суми. Тільки ось інвестор попався такий, який не любить погроз…

До речі, сама «потерпіла» не заперечує існування боргу під який закладала приміщення. Не заперечує вона і щодо його розміру. Причина її активності в тому, що після 10-ти років користування грошима вона втратила такий зручний магазин, під який і брала гроші. І оскаржує вона лише реєстраційні дії нотаріуса, який вніс у реєстр відомості про перехід власності на приміщення до кредитора, а не самі дії кредитора чи нового власника майна.

Так, адвокат Лазуткіної звернувся до Мін‘юсту щодо перевірки дотримання нотаріусом вимог закону при укладенні договорів про відступлення прав вимоги (за ним борг Лазуткіної викупила фінансова компанія) задоволення вимог кредитору (за ним приміщення перейшло у власність факторингової компанії) та договору купівлі-продажу приміщення (за ним факторинг продав приміщення покупцю - Трикоз). Мін‘юст провів перевірку усього ланцюжка угод та прийшов до висновку, що жодних порушень у діях нотаріуса не було. Про що є офіційна відповідь від Міністерства:

Лазуткина

Лазуткина  

Лазуткіна також подала окремий позов до Окружного Адміністративного суду міста Києва з приводу оскарження, начебто, незаконних дій нотаріуса Олени Набоки. 15 травня 2018 року Лазуткіній відмовив і Суд.

Лазуткина

Лазуткина  

Суд закрив провадження у справі через порушення адвокатом Лазуткіної правил підсудності. Слід зауважити, що це «адвокатська помилка», яка не менш значуща за помилку лікарську. Проте Лазуткіна, замість замислитись над зміною правової позиції захисту, звинувачує суд в упередженості... Агресивна поведінка особи, яка живе у світі власних фантазій.

Про те, чи є підстави для повернення майна першому боржнику (Лазуткіній) я також запитав у адвоката нотаріуса Набоки - Єкатерини Нікіпелової (керівника юридичного департаменту фінансової компанії «Женева»). «Жодних  правових підстав для цього немає. Усі угоди відповідають українському законодавству», - зазначила юрист.

І боржник (Лазуткіна) про це знає, а тому робить акцент на інформаційній, а не правовій стороні кейсу. Літературний критик та книжковий продюсер, природньо, воліє грати на звичному для себе полі.

Образили невинного літератора. Прикинутись жертвою. Пригрозити публічним розголосом. Отримати профіт.

Ну-ну. Побажаємо успіху Вам, Олена Лазуткіна на цій, скажемо прямо, слизькій стежині та ще й «з двостороннім рухом». 

Максим Богданов

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте