Огляд блогосфери від UAINFO. 21 червня 2018

21 июня 2018 г., 21:00:00   705   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 червня


Три ключових "але" закону про нацбезпеку


Закон є кроком уперед у сфері безпеки та оборони й робить нас ближчими до НАТО. Однак без внесення змін до законів про СБУ та державну таємницю він має всі шанси залишитися потьомкінською реформою, ухваленою напередодні саміту НАТО. У законі нарешті закладено демократичний цивільний контроль над оборонним сектором. Відповідно до стандартів НАТО, він згадує зокрема: ефективність використання бюджетних коштів органами сектору безпеки і оборони; стан правопорядку в органах сектору безпеки і оборони; СБУ стає підконтрольна парламенту, збільшуючи повноваження ВРУ щодо здійснення такого контролю; розкриття фінансової інформації у сфері безпеки та оборони.


Про що йшлося під час розмови Порошенка з Путіним


Портников: Шоу Трампа і шоу Путіна – це програми для різних аудиторій


Інформації про можливу зустрічі президентів США і Росії з'являється все більше. Британська Times стверджує, що така зустріч може відбутися або до липневого саміту НАТО або відразу після цієї важливої ??для України зустрічі. Звичайно, європейці хотіли б, аби Трамп зустрівся з Путіним після саміту – щоб проінформувати Путіна про його підсумки. В американського президента може бути інший підхід – послухати Путіна до саміту НАТО, щоб поінформувати союзників про підсумки цієї зустрічі та можливі компроміси з боку Росії. Але й те, й інше особливого значення не має. Не має тому, що після саміту "Великої сімки" Трамп – більше не лідер вільного світу.


Кікабідзе: Важко уявити, що таку величезну махину можна рознести в пух і прах, але Росія знову до цього йде



Легендарний грузинський співак і актор Вахтанг Кікабідзе дуже зрадів розпаду СРСР і вважає, що Росія рухається в тому ж напрямку. За словами Кікабідзе, він і його товариші святкували розпад Радянського Союзу. "Навіть стіл накрив. Хлопці сиділи, гуляли і дуже сильно напилися тоді, я пам'ятаю. Такі незвичайні історії розповідали, всі пов'язані з цією подією. Напевно, якби він не розпався, вони в житті б рота не відкрили. Це, звичайно, був шок, але ми вже відчували, що це має статися", – говорить актор. Крім того, він також проводить паралелі між розвалом СРСР і нинішньої Росією. Хоча в крах Союзу важко було повірити, проте це все ж сталося.


Чотири виклики для монотеїстичних релігій


Монотеїстичні релігії, аби зберегти прихильників на зеленому рівні свідомості, яких із плином часу стає все більше, мусять довести: що вони заохочують отримання особистого духовного досвіду містичного ґатунку та відкритий діалог про це; що вплив ієрархій не є авторитарним і повсюдним; що ці традиції вже мають у минулому розмаїту та глибоку, дбайливо збережену містичну спадщину, яка доступна нинішнім поколінням; що вони готові до розвитку тією мірою, якою зростають і пробуджуються їхні прихильники, не втрачаючи при цьому основної маси, яка має консервативніші запити. Завдання не з легких, але ставка висока: збереження цих духовних традицій у майбутньому.


Зло має бути покарано: люстраційний список Гостиного двору. ІНФОРГРАФІКА



Сьогодні депутати Київради ухвалили чергове епохальне ганебне рішення: залишили на Поштовій площі торговельний центр замість музею стародавньої київської вулиці, яку там розкопали археологи. Чому це сталося? Одна із причин – непокаране зло. Тому що не покарано тих депутатів Київради 8-го скликання, які 21 вересня 2012 року голосували за передачу землі під Гостиним двором ПАТ "Укрреставрація" для реконструкції під будівництво торгово-розважального центру. Верховний Суд іменем України скасував це рішення Київради 8-го скликання. Звісно, депутати як члени колегіального органу не несуть адміністративної чи кримінальної відповідальності за голосування.


Казус Ґауланда: руйнівна роль "Альтернативи для Німеччини" в політиці ФРН


АдН не лише применшує серйозність колишньої автократії, а й стоїть на службі сучасної. Те, що Ґауланд й АдН працюють рупорами кремлівської пропаганди й ревними апологетами його злочинів, у місцевої демократичної громадськості не викликає й близько стільки неприйняття й відрази, як їхні спроби релятивувати націонал-соціалістичне минуле. Поруч із Лівими, наступниками Соціалістичної єдиної партії Німеччини (партія НДР), АдН – друга неприкрита політична агентура Путіна в цій країні.Порівняно незначна увага до цієї гострої загрози в суспільстві – тривожний сигнал ослаблення спротиву просуванню російського авторитаризму в Європі.



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте