Огляд блогосфери від UAINFO. 25 червня 2018

25 июня 2018 г., 21:00:00   1474   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 червня


Сенцов проти російського міфу про Крим


Сенцов для російського міфу про Крим виявляється небезпечнішим. Хлопець з російським прізвищем, який виходить протестувати проти приходу Росії. Не активіст з Києва і не «правосек» зі Львова. Звичайний кримський хлопчина, сім'я якого перебралася до Крим з Уралу. Він приречений був потрапити до тієї самої цільової групи, заради якої Кремль, за його власною версією, і влаштував вторгнення. А він у ній бути відмовився. Сенцов став більшим за самого себе. З персонального перетворився на символічне. Зі звичайного в'язня – на дисидента.


Закономірний результат: безкарна пропаганда ненависті веде до насильства


Журналістка: На біса робити нормальні дороги – краще перефарбуймо і зробімо на них більше смуг


Мінрегіон пропонує звузити ширину смуг на дорогах. Так, ніби в нас і без того замало відбувається зіткнень на шляхах, і людей недостатньо гине в ДТП. Оновлений ДБН щодо вулиць і доріг вже опублікований і набуде чинності з 1 вересня 2018 року. Чиновник-неофіт Лев Парцхаладзе, пояснює цю ідіотську ідею так: "...Європейська практика показала, що дороги з меншою шириною смуг руху (3–3,25 метрів) підсвідомо спонукають водіїв їхати обережніше та з меншою швидкістю. Тому кількість аварій у них набагато менша".


Жадан: Хто з нас готовий побачити воїна світла, що випрошує 50 грн на вокзалі?


Портников: Молдовська влада сама вистрілила собі в ногу


Масові народні протести в центрі Кишинева нагадали, що на пострадянському просторі судові інстанції досі використовуються для "коректив" народного волевиявлення – тоді, коли це не виходить зробити у виборчих комісіях Протести пов'язані з недавнім скасуванням Апеляційною палатою виборів мера молдовської столиці Кишинева. На виборах переміг кандидат від непарламентської опозиції Андрій Нестасе, якому вдалося обійти кандидата від партії президента-соціаліста Ігоря Додона Іона Чебана. Саме Чебан подав до суду на Нестасе, звинуватив його в участі у передвиборній кампанії іноземців і у заклику йти на вибори в день голосування.


Чого не розуміють наші "фізики" в суперечці з "ліриками"


Вдала інвестиція: спрощена процедура вступу для абітурієнтів із окупованих територій


Щоб розібратися детально, цю загальну гостру проблему треба розділити на кілька тем. Перше питання – формулювання, які саме пільги маються на увазі. Тому що споживачі гучних заголовків, які дуже рідко дочитують друге речення до кінця, думають, що фраза "без складання ЗНО" – це автоматичне зарахування випускників до будь-яких вишів поза конкурсом. Що ми маємо насправді? Для вступу за спрощеною системою абітурієнтові потрібно приїхати до освітнього центру (сформовані на звільнених територіях) і подати заяву з освітньою декларацією. Так, жодної "зради": атестати шкіл, що працюють під окупантами, не визнаються справжніми документами.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте