До кінця аналогового телебачення в Україні залишилося чотири дні

26 августа 2018 г., 22:29:00   1041   0

З 31 серпня на території України буде припинено аналогове телевізійне мовлення.


Про це поінформували в прес-центрі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.


"Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України щодо строків використання аналогової технології телевізійного мовлення. Тому 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни", – наголошується в повідомленні.


У Нацраді нагадали, що місяць тому, 31 липня, відбулося відключення аналогового сигналу в Києві та Кіровоградській області.


Читайте також: Два мільйони українців можуть залишиться без телебачення


При цьому Нацрада внесла пропозиції уряду про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, "на пограниччі, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, – для громадського мовника (НГТУ) і місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій".

"Уряд врахував пропозицію про збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення ... Інші пропозиції також повинні бути враховані найближчим часом", – сказано в повідомленні.

У Нацраді уточнили, що з працівниками облдержадміністрацій зараз проводять роз'яснювальну роботу для населення, на місцевому рівні заробили call-центри, теле- і радіоканали розповідають телеглядачам про відключення аналогового мовлення.


Читайте також: ЗМІ: Уряд вирішив залишити 10 мільйонів телеглядачів без ефірного телебачення?


"Раніше регуляторний орган звернувся до дистриб'юторів найбільших торгових марок, які постачають на український ринок перетворювачі цифрового сигналу, щоб вони максимально забезпечили торговельні мережі необхідним обладнанням. Дрібні постачальники цифрового обладнання в усіх регіонах країни також проінформовані про ситуацію на вітчизняному ринку. Таким чином, роздрібні мережі максимально забезпечують наявність тюнерів і телевізорів різних цінових категорій – від найдорожчих до найдешевших, щоб задовольнити попит населени на необхідне оснащення для прийому цифрового телевізійного сигналу ", – підкреслюється в повідомленні.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте