У кадетському ліцеї директор змушував вихованців цілувати прапор Російської імперії

29 августа 2018 г., 23:57:00   1481   0

У кадетському ліцеї директор змушував вихованців цілувати прапор Російської імперії

Директор ліцею «Кадетський корпус» Юрій Свідлов був ставлеником Януковича, активно підтримував встановлення пам’ятника Громову – російському генералу, який привітав Путіна з анексією Криму. Він також відкрито змушував кадетів цілувати прапор Російської імперії.

Про це розповів громадський активіст Володимир Штейнер в програмі «Громадська прокуратура» на телеканалі ZIK

«Державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка був створений ще за часів правління Януковича. Сама ідея закладу дуже правильна і потрібна, утім щодо його патріотичного виховання є великі питання. Керівник цього закладу – Юрій Свідлов – був ставлеником Януковича. Він активно підтримував встановлення пам’ятника Громову – російському генералу, який привітав Путіна з анексією Криму. Також Свідлов відкрито змушував кадетів цілувати прапор Російської імперії. Окрім цього, навчальний заклад мав постійну підписку на журнал «Солдати Росії», – розповів Володимир Штейнер.

Активіст зауважив, що близько півтора роки тому до нього звернулися батьки кадетів, які скаржилися на приниження та побиття дітей у «Кадетському корпусі». Деякі діти навіть потрапили до лікарні. Тобто, йшлося про неуставні відносини – так звану дідівщину.

«Коли ми почали більш детально розбиратися у проблемах навчального закладу, то з’ясувалося, що там відбуваються постійні побори з вихованців. Кожен кадет мав здавати по 300 гривень щомісяця. Тобто, якщо у закладі навчається більш як 500 кадетів, то загальна сума щомісяця складала 175 тисяч гривень», – підкреслив Володимир Штейнер.

Після розслідування махінацій довкола навчального закладу низка обласних чиновників, громадський діячів та політиків відреагувати на проблему і однозначно визнали, що Юрій Свідлов не має права очолювати «Кадетський корпус».

«І до сьогодні Юрій Свідлов уже більш як рік є виконуючим обов’язки керівника, адже обласна рада його не може звільнити, оскільки заклад підпорядковується безпосередньо Міністерству освіти і науки України. Усі справи проти Свідлова не просуваються, адже його син працює в обласному управлінні СБУ. Тому я прошу вас звернутися до Грицака, Луценка, Авакова, щоб вони вжили якихось заходів, але не залучали правоохоронців Сумської області», – заявив Володимир Штейнер.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте