Блогерка: Наші освіта та книговидання – сліпі набої

15 сентября 2018 г., 22:40:00   872   0

За відсутності більшої частини архіву "Основи" достеменно реконструювати її передплатну ситуацію неможливо. Однак за підрахунками В. Дудка, здійсненими на підставі різнорідного джерельного матеріалу, в 1861 році вона мала близько 1400 передплатників, а 1862-го ? близько 900. Тим часом для "виживання" літературно-наукового ("товстого") журналу, потрібно було 2?3 тисячі передплатників.


Читайте також: Навіщо українській книжці Чехія


Подібну ситуацію маємо й нині з тією різницею, що "Основа" видавалася в умовах Російської імперії, а не в умовах Української держави, також в обставинах майже 100% безграмотності сільської маси українців.


Про що це свідчить? Наша суцільна грамотність (вміння читати) – поняття відносне, інтернет (поінформованість) – зовсім не свідчення освіти. Українська держава у сфері освіти й книговидання практично не працює. Наша освіта й книговидання – сліпі набої. Їх замінює інтернет, російська попса й російський переклад.


Читайте також: Як інтернет робить кожного з нас "трохи більше фашистом". ВІДЕО


Взагалі інтернет й інтелектуальне піратство, до якого росіяни ставлять не тільки лояльно, навпаки, заохочують його, бо це засіб російського впливу, – великий виклик для нашої державності.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте