Огляд блогосфери від UAINFO. 5 жовтня 2018

05 октября 2018 г., 21:00:00   817   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 жовтня


Сенцов пояснив, чому відзавтра змушений припинити голодування. ЗАЯВА


"У зв'язку із критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, які почалися, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Мою думку при цьому вже не враховують. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожує. Насильницьке годування проводитиметься в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. За таких умов я змушений припинити своє голодування із завтрашнього дня, тобто із 06.10.18".


Голодування Сенцова має надзвичайну вагу, але він повинен жити – Портников


Фестиваль болю й надії: приклад успішної децентралізації в Польщі


По-третє, але насправді найголовніше, я був щиро зворушений зустріччю з лемками. Власне кажучи, моя презентація відбувалася в їхньому центрі – культурному товаристві ім. Б.-І. Антонича. Лемки, що нині живуть у Горлицях й околицях – переважно переселенці, що повернулися на малу батьківщину не так давно. Їх виселили звідси в 1947-му в рамках сумнозвісної операції "Вісла" на території, що Польща отримала від Німеччини. Минули десятиліття, але переселені люди так і не асимілювалися, зберегли свою самобутність, і вони – або їхні діти – таки повернулися в рідні краї.


Як покласти край пануванню демократичного феодалізму в Україні



На боці капіталізму – майбутнє, тому він переможе феодалізм. 200 років тому ця перемога відбулася в декількох місцях, в інших – 100 чи 25 років тому. Але на переважній частині планети феодалізм панує і досі. Незважаючи на технологічні прориви – бо хоча нові технології на боці капіталізму, феодалізм їх також уміло використовує. Адже феодалізм і капіталізм не в технологіях, а в мисленні людей і системі відносин між ними. Там, де мислення та відносини змінюються, – там поразка феодалізму й перемога капіталізму неминучі.


У Стенфорді байдикувати складніше, ніж учитися – Примаченко


Окремий кайф – однокурсники. Зі мною разом навчаються колишній пілот ізраїльських військово-повітряних сил, розробниця комп'ютерних навчальних ігор, співробітниця міністерства освіти Сінгапуру, шкільний вчитель із неблагополучного району Лос-Анджелеса й інвестиційний банкір із Японії. Історія кожного – неймовірна. Не встигаєш домовлятися про зустрічі за кавою, аби краще познайомитися й розпитати про їхній унікальний досвід. Середній вік студентів магістратури тут – 25-30 років.


Голос із мурашника: проблеми внутрішньої міграції


Чому не варто користуватися соковижималкою


Соковыжималка словники подають як соковижималка, але до російського выжимать на першому місці стоїть вичавлювати, тож пропоную соковичавлювачка. Із тих же міркувань – жмых перекладати як чав. Читач Юрій хоче знати, чи вживається слово чорнило в множині та в яких випадках? Як назву речовини маємо лише однину – чорнило. А коли йдеться про види, то застосовуємо так звану речовинну множину, наприклад: "Я накупив різних чорнил: синього, зеленого, фіолетового й червоного".



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте