Місцями львівського співака Козловського планують позбавити державного звання

07 октября 2018 г., 22:35:00   1539   0

Місцями львівського співака Козловського планують позбавити державного звання

Українські нардепи пропонують ввести санкції проти артистів, які активно гастролюють Росією. Зокрема, пропонують позбавити державного звання співака зі Львова Віталія Козловського.

Пропонується позбавити їх звання народних артистів України. Про це йдеться у проекті постанови № 9156 "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.

Так позбавити звання "Народний артист України" пропонують співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій та Ані Лорак, а також режисера Володимира Бортка, а звання "Заслужений артист України" пропонують відібрати у співаків Світлани Лободи і Віталія Козловського.

"На тепер в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме якнайшвидшого позбавлення цих артистів почесних звань України", – йдеться в документі.

Постанову висунули 14 депутатів, які наголошують, що українські артисти, які виступають з концертами у Росії, не гідні мати не лише державні нагороді, а й громадянство України.

"Позбавлення вищезгаданих діячів шоу-бізнеса почесних звань України є логічним продовженням боротьби проти сепаратизму на всіх рівнях. До того ж вони показали себе у ці непрості для України часи як артисти, які на крові українців ставлять шоу і влаштовують бізнес", – зазначили в документі.

Нагадаємо, у Львові скасували виступ Козловського через обурення місцевих активістів, які обіцяли бойкотувати концерт Віталія Козловського.

Депутати Львівської облради ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка з проханням позбавити Віталія Козловського звання заслуженого артиста України.

Зазначимо, що у 2009 році вийшов указ №26/2009 президента Віктора Ющенка про привласнення Віталію Козловському державної нагороди України "За вагомий особистий внесок в справу консолідації українського суспільства, розбудову демократічної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України".

Раніше Форпост писав, що заслужений артист України Віталій Козловський заспівав на концерті у Москві, присвяченому 9 травня. 

Також раніше Віталій Козловський похвалився спільною фотографією зі скандальною сепаратисткою, колишнім мером Слов’янська Нелею Штепою.

Раніше, в інтерв’ю порталу Styler Козловський відзначився скандальною антиукраїнскою заявою.

"Війна - це гроші. І сьогодні вже зовсім незрозуміло, хто є агресором і кого звинувачувати в тому, що відбувається на Донбасі. У країні, про яку ви зараз говорите, називаючи агресором, у мене живе багато хороших друзів. І багато хто приїжджає навіть на мої концерти сюди. Нишком приїжджають, і підтримують, і радіють. А таких людей дуже багато. Толерантнтних, нормальних. Розуміючих, думаючих людей. А ми зараз говоримо не про країну-агресора, а про агрессорів, які стоять біля витоків цієї країни. Це дві великі різниці", - заявив артист.

На уточнююче запитання журналіста, хто ж, на думку співака, є цими "агресорами", Козловський розвів руками.

"А я вже не розумію, хто правий і хто винен. Я не знаю, кого можна назвати агресорами. Напевно тих, хто між собою ділить всі ці гроші за рахунок війни. Бо війна - це гроші. Для когось це вигідно. Мені здається, завжди можна знайти якийсь компроміс і рішення", - додав він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте