У центрі окупованої Ялти бандурист співає українські пісні

24 октября 2018 г., 12:40:00   749   0

У центрі окупованої Ялти бандурист співає українські пісні

На території окупованого РФ Криму, у Ялті бандурист Михайло Білозір грає на музичному інструменті й співає українські пісні.

“Треба подякувати цій людині за сміливість. Тут це дуже ризиковано“, — каже місцева жінка, усміхається і подає музикантові руку. “Я — українка і дуже люблю Україну. Для мене це – як ковток свіжого повітря”, — зізнається вона. Чоловік одягає вишиванку і приходить на набережну.

“Ловить” тут чимало здивованих поглядів перехожих. Помічаючи відеокамеру, люди ховають обличчя або відвертаються, але все ж підходять. “За наше, рідне, українське…” — каже місцевий мешканець, легко прикриваючи рот мобільним телефоном, і кидає до сумки музиканта гроші.

 

Михайло Білозір переїхав у Ялту 40 років тому. Зараз мешкає в сараї на краю міста. Не всім до вподоби його діяльність.

“Нещодавно сусід на мене напав. Навіть побив трохи, смикнув за чуба і вирвав половину волосся. Я тоді дуже хворів, ледь ходив”, — розповідає Білозір. Бандурист спілкується із старшим сином, інші діти не підтримують батька.

“Молодший син і донька вчилися у комуністичній школі. На жаль, вони мають проросійські погляди”, — із сумом розповідає він. Аби отримувати пенсію і мати, за що жити, чоловік був змушений прийняти російське громадянство. “Зараз не ризикую співати патріотичні пісні, більше — просто веселі. Людям погано тут, потрібно піднімати їм настрій”, — говорить Михайло Білозір. Раніше повідомлялося, що на Сумщині авто керівника охоронної фірми зрешетили кулями, чоловіка госпіталізовано.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте