Володарі українських надр в окупованому Криму

29 октября 2018 г., 10:00:22   787   0

Після анексії Криму Росією частина українських надр на території півострова була націоналізована та передана в місцеве або федеральне користування.

Якщо промоніторити Зведений державний реєстр ділянок надр і ліцензій Федерального агентства з надрокористування «Роснедра» Росії, то можна побачити, що частина ліцензії на видобуток вуглеводневої сировини (природний газ, нафта і т.д.), а також частина ліцензій на видобуток металів належить саме державним підприємствам Криму.

Наприклад таким, як «ГУП РК Черноморнефтегаз» та «ГУП РК Крымгеология».

Однак, експлуатують українські надра та мають дозволи на видобуток на тимчасово окупованій території АР Крим й приватні підприємства.

Відмінність деяких таких підприємств в тому, що їх власники успішно експлуатують українські надра як на окупованій території, так і працюють на підконтрольній Уряду території України.  

У 2017-2018 роках такі дозволи отримали 2 приватних підприємства з Криму - «ООО Газконтиненталь» та «ООО Недрадобыча».

«ООО Газконтиненталь» отримала 08.06.2017 ліцензію (номер: СМФ 00106 НР) на розвідку і видобуток вуглеводневої сировини (газ природний, конденсат) на Фонтанівському родовище, АР Крим.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб РФ, «ООО Газконтиненталь» на початку 2015 року перереєстровувалася згідно з російським законодавством з української компанії ТОВ «Газконтиненталь» (код ЄДРПОУ 31913283).

Засновниками української компанії ТОВ «Газконтиненталь» є Дельдінов Володимир Володимирович (75%) та кіпрська офшорна компанія «Філмос Інвестментс ЛТД» (25%).

Засновниками російської компанії «ООО Газконтиненталь» є той самий Дельдінов Володимир Володимирович (75%) та Ахмадшина Любов Іванівна (1%). Кіпрська офшорна компанія на даний час не фігурує в засновниках. А та частка статутного капіталу української компанії, що належала кіпрській компанії, в російському “клоні” належить власне самій компанії.

За даними деяких ЗМІ, приналежність ТОВ «Газконтиненталь» приписували біглому екс-нардепу Олександру Онищенко.

http://www.dsnews.ua/politics/azarov-nachal-rasprodazhu-imushchestva-09022015091400  

http://crime-ua.com/node/22457  

Щодо Дельдінова Володимира Володимировича, то він також є в засновниках таких українських компаній, як ТОВ «Активагро» (код ЄДРПОУ 38911591, Дніпропетровська обл), ТОВ «Лендгрін» (код ЄДРПОУ 34631341, АР Крим) та ТОВ «НВФ «Техпроект» (код ЄДРПОУ 31154312, Харківська обл).

ТОВ «Лендгрін» також була перереєстрована згідно з російським законодавством в Криму. Цікава вона тим, що одним з засновників цієї російської компанії (50%) є заступник директора українського державного підприємства «Укрхімтрансаміак» Тімочко Станіслав Степанович.  

Тімочко Станіслав Степанович вказує у своїй декларації за 2018 рік наявність у нього частки тільки української компанії.

Загальна схема власності має такий вигляд: 

Друга компанія, яка у 2018 році отримала спеціальний дозвіл від окупантів на користування українськими надрами, є «ООО Недрадобыча».

«ООО Недрадобыча» отримала 28.06.2018 ліцензію (номер: СМФ 00116 ТЭ) на розвідку та видобуток відходів збагачення залізних руд на Нижньо-Чурбашскому родовище поблизу Керчі. Фактично, таким чином ця компанія продовжила дію ліцензії, яка була отримана ще у 2012 році та термін якої сплив у середині 2017 року.

Ця компанія також перереєструвалася на початку 2015 року згідно російського законодавства з української компанії ТОВ «Надрадобування», про що свідчать ідентичні реєстраційний номер та ідентифікаційний код юридичної особи.

Засновниками української ТОВ «Надрадобування» є в рівній долі Іванов Д. М., Кудрявцев О. В. та Савченко М. Л.

Засновниками російського клону є ті самі особи, тільки замість Іванов Д. М. виступає Ярошенко Д. М.

Цікавим фактом є те, що Савченко М. Л. також є засновником двох інших київських компаній: ТОВ «ПКФ Тартус» та ТОВ «Меганом Трейдинг», у яких основним видом діяльності є діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами.

Тобто, одна і та особа є засновником компанії в окупованому Криму, яка нещодавно (28.06.2018) отримала дозвіл на видобуток руд металів в Криму, та має 2 компанії у Києві, які створені близько 1 місяця тому та займаються посередництвом у торгівлі рудами та металами у Києві.

Хм… (совпаденіе ? нє думаю).

Заради справедливості треба зазначити, що перевірити, де саме ТОВ «ПКФ Тартус» та ТОВ «Меганом Трейдинг» можуть брати матеріали та речовини для торгівлі, можуть лише компетентні органи державної влади України, тому інша інформація поки може бути лише здогадками.

Однак не є здогадками те, українські громадяни працюють “на двох фронтах”, ведучи бізнес як в окупованому Криму, так і на підконтрольній Уряду України території.

Ба більше, така діяльність, як незаконний видобуток українських природних ресурсів в окупованому Криму, може розцінюватись як дії, що приводять до експропріації території України та її природних ресурсів, які відповідно до статті 13 Конституції України належать Українському народу та Український державі.

Владислав Схід

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте