Огляд блогосфери від UAINFO. 6 листопада 2018

06 ноября 2018 г., 21:00:00   1010   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 листопада


Загроза турбулентності у світовій економіці


У більшості периферійних країн, до яких належить Україна, можуть початися серйозні складнощі, тому що розвиток цих країн був опосередкованим розвитком світових економічних центрів – США, Китаю, ЄС. Чи продовжить Китай купувати українську сільгосппродукцію в нинішніх обсягах в разі світової економічної кризи, чи обваляться ціни не агропродукцію? Чи український метал користуватиметься попитом на сьогоднішньому рівні й чи не знизяться ціни на нього? Передумови для побоювань є.


Кордони "русского мира" невблаганно звужуються



Залякати константинопольського патріарха Росії не вдалося. Представник Константинопольського (Вселенського) патріархату у Всесвітній раді церков архієпископ Телміський Іов заявив, що Константинопольський патріархат за певних умов може позбавити автокефалії та статусу патріархату Російську православну церкву, оскільки церкви Московського патріархату з юридичного погляду більше немає в Україні, а всі українські священнослужителі мають підкорятися Вселенському патріархові.


У чому Україну з Естонією розділяє не кордон, а час


Естонія. Електронна резиденція. Треба подати документи? Треба голосувати? Треба отримати документи, дозвіл? Звернулися на сайті, заповнили форму, підписали цифровим підписом – так усе. Мінімум людського фактора... Лева частина життя юриста – це черги, відправка кореспонденції, спілкування з чиновниками щодо здійснення ними повноважень. У цьому питанні нас розділяє з Естонією не кордон, а час. У них мобільний, а в нас усе ще пейджер.


Лукашенко недарма боїться російської бази в Білорусі


Захопити, пограбувати, зруйнувати, отруїти й утекти – звичайна поведінка загарбників


Між іншим, чи аналізував хтось період радянської окупації під цим кутом зору? Комуністи більше 70 років цілодобово твердили: "ми прийшли назавжди!", "ми будуємо тисячолітнє царство комунізму!" – а поводилися так, начебто від самого початку знали те, чого не знав поневолений і закріпачений ними народ. А саме: що тільки-но захоплені ними природні й людські ресурси вичерпаються, – доведеться тікати. Надзвичайно цікава тема – і для політології, і для філософії, і для психіатрії.


Найкращу оцінку скандальним заявам Гуґа дали міжнародні організації – нардепка


Як не з'їхати з глузду й вижити у школі


Запитуючи про це на майстер-класах, намагаюся почути, як живеться нині в школі та біля неї нашим дітям. Бо часто далі за "яку оцінку отримав" і "що нового почув" у своїй цікавості дорослі не йдуть. А судячи з того, як саме майбутні репортери збираються "виживати", сучасних школярів цікавлять дуже різні речі. Одні в роздумах, як уберегти своє життя, коли за вікнами гупає артилерія чи хтось інформує про замінування будівлі просто на урочистій лінійці. Чи, наприклад, як не потрапити в лікарню після обіду в шкільній їдальні – несподівана, але актуальна тема, чи не так?



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте