Геращенко: Росія визнає вибори в ОРДЛО

06 ноября 2018 г., 23:48:00   1153   0

Геращенко: Росія визнає вибори в ОРДЛО

Сьогодні в Мінську на засіданнях Тристоронньої контактної групи і робочих груп представники Кремля офіційно заявили, що визнають результати виборів в невизнаних «ДНР» і «ЛНР». Про це розказала на своїй сторінці в Facebook член гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко.

«Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, «виборам», які суперечать букві і духу мінських угод, сьогодні видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні. Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, привели до зриву мінських переговорів, невиконання їх і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисячам жертв серед військових і цивільних», – написала Ірина Геращенко.

Нардеп зазначила, що псевдовибори на окупованій території України вже засудили ЄС, США, країни G7 і більшість країн, що входять в Радбез ООН. А спецпредставник головуючого в ОБСЄ М. Сайдік сьогодні зробив в Мінську офіційну заяву: псевдовибори в ОРДЛО суперечать духу і букві мінських угод.

Сьогоднішній день, за словами Ірини Геращенко, видався для української сторони важким. Друге питання після виборів в невизнаних республіках, яке українці піднімали в Мінську, стосувалося недавніх заяв екс-заступника глави місії СММ ОБСЄ А. Хуга.

«Частина тексту, опублікованого в інтерв’ю журналом Foreign Policy, була некоректно процитована і згодом виправлена. Завдання СММ ОБСЄ в Україні – встановлювати і звітувати про факти. Факти, викладені в наших звітах, говорять самі за себе. Ми, як і раніше, рішуче віддані реалізації мандата СММ для надання підтримки Україні і сприяння нормалізації ситуації» заявив глава СММ ОБСЄ в Україні Е. Апакан.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що в Кремлі визнають вибори в «ДНР» і «ЛНР». Також російська сторона не вважає, що такі вибори суперечать мінським домовленостями.

Нагадаємо, що сепаратисти заявили про проведення виборів на окупованій території 11 листопада 2018 року.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте