На Дніпропетровщині затриманий на хабарі правоохоронець продовжує працювати в поліції

15 ноября 2018 г., 18:29:00   1698   0

На Дніпропетровщині затриманий на хабарі правоохоронець продовжує працювати в поліції

Затриманий наприкінці жовтня минулого року старший оперуповноважений Управління захисту економіки підполковник Анатолій Похвалітий замість очікувати на вирок суду за гратами продовжує працювати в правоохоронних органах. Таку інформацію Дніпроград отримав з власних джерел.

Нагадаємо, що  Похвалітий разом із заступником начальника слідчого відділу Кам’янського відділу Нацполіції підполковником Віталієм Чернецем були затриманіпрацівниками СБУ 24 жовтня 2017 року просто на робочих місцях на хабарі у 540 тис.грн.

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону висунула затриманим звинувачення за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Згодом обох правоохоронців Жовтневий районний суд Дніпра випустив під заставу по мільйону гривень за кожного. Обидва фігуранта справи внесли заставу попри те, що річний дохід Похвалітого, згідно з декларацією складає трохи менше 100 тис.грн., а Віталія Чернеця – 115 тис.грн. Останнього було звільнено з посади 27 листопада 2017 року.

У ході слідства було встановлено, що на вилучених у Похвалітого особистих комп’ютері та флешках містились дані, які становлять державну таємницю. Відтак СБУ було прийняте рішення про скасування йому допуску до державної таємниці.

Утім, як повідомило джерело в правоохоронних органах, восени 2018 року Управління захисту економіки звернулось із клопотанням про поновлення Похвалітому допуску.

Наразі обвинувачений правоохоронець, попри вчинення кримінального правопорушення та грубе порушення охорони державної таємниці, продовжує виконувати оперативно-службову діяльність в органах Нацполіції, розповів Дніпрограду співрозмовник.

Справу про відсторонення Похвалітого від займаної посади ще в січні 2018 року мав розглянути Жовтневий райсуд Дніпра, проте засідання неодноразово переносились, а у підсумку справу було передано до Ленінського суду через самовідводи низки суддів.

Утім, за даними джерела, розгляд провадження штучно затягується і Ленінським судом, а затриманий на хабарі і досі не відсторонений з посади Анатолій Похвалітий продовжує «боротись з корупцією» в рідному Кам’янському, де суддею одного з райсудів працює його дружина.

Дніпроград звернувся до Управління захисту економіки Дніпропетровської області з проханням прокоментувати ситуацію та підтвердити чи спростувати факт виконання Анатолієм Похвалітим службових обов’язків, проте минуло вже більше двох тижнів, а відповідь досі не надійшла.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте