#ПідбориVSберці: історії українок, які встали на захист нашої країни із зброєю в руках. ФОТО

15 ноября 2018 г., 20:49:00   1583   0

Були час, коли їхня поява в лавах ЗСУ, чи, тим більше на фронті, здавалася декому чимось неймовірним та неможливим. Але сьогодні вони змінили цивільний одяг на військову форму, підбори – на берці, і встали до лав армії боронити нашу країну.


UAINFO зібрав для Вас історії українських захисниць, які ті розповіли в рамках світового флешмобу #підбориVSберці


Олена Білозерська: "До війни була журналістом, у 2014 році пішла добровольцем на фронт". 


"3,5 роки воювала у ДУК ПС та УДА (район ДАП, район Волновахи, район Маріуполя). Зараз офіцер ЗСУ, командир взводу САУ у 503-му окремому батальйоні морської піхоти".Наталя Борисовська: "Моя служба тривала з 2009 по 2017 рік, з них з 2014 по 2016 роки на фронті, без ротації та виходу на ППД"


"Разом зі своїм легендарним 42-м батальйоном виконували завдання у Краматорську, (Іловайськ та Савур Могила без моєї фізичної присутності), Дебальцево, Вуглегірську, Торецьку-Зайцевому, на Світлодарській дузі (Луганське). Але життя поза армією є. Я люблю татарську їжу, тварин та дружні веселі компанії. Як звичайна дівчинка вдома, але скоро повертатимуся на фронт, на службі – старший сержант ЗСУ".Анастасія Соколова: "Дівчинка вдома, на службі – офіцер ЗСУ"


"Моя служба триває більше двох років. Разом зі своєю найкращою у світі бригадою виконували завдання в Торецьку-Зайцевому, на Світлодарській дузі, Кримському-Новотошківському. Але життя поза армією є. Я люблю гостру їжу, металеві значки-піни; колекціоную розмальовки. Як звичайна дівчинка – вдома, на службі – офіцер ЗСУ".Віка Лисеня: "Моє життя в берцях почалося з кінця 2015"


"Тоді то був молодіжний рух #ПРАВА_МОЛОДЬ, потім #ПРАВИЙ_СЕКТОР, деякий час в резервній сотні #ДУК #ПС", деякий проміжок часу допомагала волонтерам. Перший виїзд на фронт був в кінці 2017 року в складі МБ "Госпітальєри " парамедиком. Це робота в м. Мар'їнка (як рідний дім), м.Авдіївка. Життя поза свім моїм життям в камуфляжі є і буде, як дівчина, люблю підбори і сукні (чесно то й не давно то всьо полюбила), подорожувати, вишивати, та й таке. Допоки війна триває, я їздитиму на фронт...Дівчатка ви найкращі,бережіть себе". "Завдяки тобі": в Україні набирає обертів національна кампанія подяки військовим. ВІДЕО


Анна Балакшій - Федянович: "На захисті України з Майдану".


"Перебуваю у складі УДА, медичний батальйон Госпітальєри. Жінки України гарні у любій формі одягу! Дякую вам мої Вовчиці, що бороните нашу Державу!"


Надія Козак: На захисті України з 2016 року, коли стала до лав "УДА" 8окремого батальйону"Аратта", перебувала у селищі Широкіно та Водяне.


"На даний час продовжую службу в "Донбас Україна", але я завжди, душею з батальйоном.Halyna Klempouz: "Моя служба тривала з 2016 по 2018 рік, а також з 2014 по 2016 роки я була волонтером на фронті".


"Разом зі своїми побратимами та посестрами виконували завдання на Світлодарській дузі, під Чермаликом, Новолуганське.... Але життя поза армією є. Я, як звичайна дівчина, люблю підбори і сукні, подорожувати, співати, але це вдома. Не факт, що скоро не повернусь на фронт. Війна триває...".Юлія Толопа: "Моя служба тривала з 2014 по 2015 Добровольчий Батальйон "Айдар".


"2016-2017 – Донбас-Украина . 16 Батальйон 58 Бригади. На даний момент досі проходжу службу в 15 Батальйоні 58 Бригади".


Катруся Стріла: "Я долучилась до війни добровольчинею у 2014 р"


"До 2016 р. перебувала у складі 5-го ОБ ДУК(УДА) – інформаційник, пом.нач.штабу, керівник волонтерського відділу. Зараз також займаюсь діяльністю, пов'язаною з нашими бойовими підрозділами Української добровольчої армії та ГО "Державницька ініціатива Яроша".


За період перебування у батальйоні виконувала роботу та завдання, які ставились командуванням бату у підрозділі та у Пісках, Водяному, Опитному. Зараз я офіцер запасу Збройних сил України.


Життя після повернення триває. Я люблю донечку, свою кицю Маню, яку привезла з війни, порядок в усьому та поважаю людей, які приймали, приймають участь у війні та тих, хто допомагає військовим та добровольцям".


Юлія Сидорова: Я ніколи не служила в ЗСУ, але приймаю участь у бойових діях в лавах добровольців. І таких жінок серед добровольців доволі багато, тому статистику вище можна рахувати неповноцінною. Я пишаюся бути однією з жінок-воїнів, які боронять Україну.


Але і про жіночність я теж не забуваю. На війні не закінчується мій світогляд. Я люблю мандрувати, читати, вдягати красивий одяг і навіть підбори, коли на це є час і нагода.


Мій шлях у боротьбі розпочався ще з Майдану в 2013му році. Далі було три роки в складі медичного батальйону "Госпітальєри". Останній рік працюю на фронті в 1ОШР ДУК ПС, де ми разом з Аліною створили власну медичну службу "УЛЬФ". Планую йти до кінця, тобто до перемоги!"


Таємна зброя України


Катерина Число: "Завдяки війні, я знайшла свою родину і всіх сенсах цього слова"


"Я змінила підбори на берці у вересні 2015 року. Це був Добровольчий Український Корпус "Правий Сектор".


"Зміни відбулись не тільки у зміні взуття, але і в житті вцілому. Завдяки війні, я знайшла свою родину і всіх сенсах цього слова".


Війна змінила мої звички, мій погляд на життя, долю і майбутнє. Я була єдиною дівчиною в підрозділі, та це не заважало мені відчувати себе там своїм братаном. Це були кращі часи. Зараз я також вдягаю берці, але це у випадку двіжухи. В планах обрати військову спеціальність і пройти навчання.


Якщо моя донька підросте, а війна на жаль буде тривати, то обов'язково ще раз зміню підбори на берці. Всім дівчатам, які зараз на передовій, бажаю успіху, наснаги в боротьбі і щоб все завжди було 4.5.0. !".


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте