Акції протесту в Римі: Італійці закликають засудити російську агресію та запровадити нові санкції проти РФ

28 ноября 2018 г., 23:24:00   944   0

Акції протесту в Римі: Італійці закликають засудити російську агресію та запровадити нові санкції проти РФ

У Римі сотні людей провели акцію протесту неподалік посольства Росії в Італії.

Вони засудили воєнну агресію Росії у Керченській протоці 25 листопада та вимагали звільнення українських моряків і повернення захоплених кораблів ВМС України, – передає Радіо Свобода.

Маніфестанти закликали італійський уряд, міжнародну спільноту засудити Москву і запровадити нові санкції. Активісти громади розповіли історію конфлікту між Україною й Росією та подробиці російського нападу на українську флотилію. Вони вигукували гасла: «Путін, геть з України!», «Путін – агресор», «Європо, прокинься!», «Україна – вільна!». 

Із транспорту, який рухався повз маніфестантів, поодинокі водії вигукували італійською: «Forza Ucraina!» («Вперед, Україно!»).

«Я прийшов сюди, бо засуджую дії Путіна, сьогодні – агресія в Україні, а завтра – в Італії. Але євроспільнота та наш уряд нещирі, не думають, що Путін просто використовує Італію, бо експортує нам газ, є інші бізнес-інтереси. Тому італійські урядовці мовчать», – розповів римський держслужбовець Рокко Де Карло, учасник акції.

Уряд правих і лівих популістів Італії досі не оприлюднив офіційної реакції на останні події у Керченській протоці.

Міністр закордонних справ Енцо Моаверо Міланезі у коментарі італійським журналістам 27 листопада сказав: «Те, що відбувається між Україною, та Росією, належить до складних ситуацій, формально ми звернулися до обох країн розв’язати усе мирним шляхом, застосовуючи міжнародні нормативи, тобто не вступати у воєнну ескалацію».

З приводу нових санкцій міністр додав, що Рим узгодить позицію спільно з партнерами в Євросоюзі. Як відомо, у програмі чинного кабінету задекларовано скасування антиросійських санкцій, але досі (протягом півроку при владі) італійці не наважилися скористуватися правом вето під час спільного обговорення продовження чинних санкцій у Брюсселі.

На відміну від Парижа, Лондона, Мадрида і Берліна, італійський уряд демонструє «кричуще мовчання» стосовно останньої кризи між Росією та Україною, – коментує оглядач Джанлука Ді Фео на шпальтах видання La Repubblica.

«Міністр поблажливо висловлюється стосовно того, хто власне порушуючи міжнародне право, спричинив конфлікт 2014 року», – написав він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте