УПЦ КП збирає Архієрейський собор, щоб внести зміни до статуту Церкви

06 декабря 2018 г., 18:07:00   1649   0

УПЦ КП збирає Архієрейський собор, щоб внести зміни до статуту Церкви

Синод УПЦ КП, який у четвер, 6 грудня, відбувся у Києві під головуванням Патріарха Філарета, обговорив процес церковного об’єднання та утворення єдиної помісної автокефальної Української Православної Церкви.

Синод прийняв рішення скликати Архієрейський Собор УПЦ КП на 13 грудня 2018 року для того, щоб прийняти “належні рішення щодо скликання і проведення 15 грудня 2018 року Надзвичайного Об’єднавчого Собору єрархів Української Православної Церкви”.

Йдеться про те, що у своїй діяльності Українська Православна Церква Київського Патріархату керується своїм Статутом про управління, зареєстрованим державою.

Оскільки Об’єднавчий процес передбачає ухвалення низки істотних статутних рішень, то потрібно скликати Архієрейський Собор, який єдиний має Право внесення змін та доповнень до Статуту, інформує РП.  На розгляд і підтвердження Архієрейського Собору 13 грудня будуть представлені підсумки спільної підготовчої роботи. Ухвалено рішення продовжити підготовку до Об’єднавчого Собору, що відбудеться 15 грудня.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте