Як реально боротися зі свавіллям облгазів

07 декабря 2018 г., 23:46:00   837   0

Як реально боротися зі свавіллям облгазів

Не пройшло і трьох років, як Прем’єр Гройсман звернув увагу на зловживання облгазів. Ми почали бити на сполох про злочинні дії облгазів ще у 2015 році.

Спочатку ми просили Кабмін зупинити безоплатне використання Фірташем і компанією державних газорозподільних мереж. Вирішення цього питання – пряма компетенція виконавчої влади.

Кабмін Гройсмана так і не спромігся примусити Фірташа платити за газопроводи. Зараз більшість облгазів продовжують безоплатно використовувати державні мережі, не проводячи належну модернізацію мереж і заробляючи на кожному з нас, використовуючи наше ж майно.

Як альтернативу ми з мером Житомира Сергієм Сухомлином пропонували передати газові мережі від безгосподарних облгазів місцевим громадам. Початком міг стати Житомир. Знову мовчання від Кабміну.

Далі. Кілька місяців облгази по всій країні тероризують ОСББ з вимогою підписати кабальні договори про технічне обслуговування внутрішньобудинкових газопроводів. Я особисто передала сотні звернень Гройсману від ОСББ з усієї України з вимогою врегулювати питання.

Знову ніякого конструктиву від Кабміну. Жодного рішення – ні переліку робіт по "внутрянці", який має затвердити Міненерговугілля, ні законодавчих ініціатив.

У результаті, коли настала зима, ОСББ все ще перебувають під тиском облгазів. Погрози облгазів відключити газ тривають. Сотні тисяч людей в Україні бояться залишитися без газу і тепла в холоди.

Що мав ще давно вирішити Прем’єр?

Звернути увагу на примушування облгазами встановити непотрібні модеми у малих підприємців загальною вартістю у мільярди гривень. Ця вимога нормативних актів має бути переглянута.

Також слід скасувати перерахунок норм споживання мешканцям квартир без лічильників. Цьогоріч десятки тисяч родин отримали від облгазів необгрунтовані платіжки на сотні гривень.

Питання цих платіжок регулюється саме постановою Кабміну. У більшості людей давно стоять водонагрівачі, і це має бути враховано.

Чи правильне рішення Кабміну перевірити облгази через спробу надурити людей? Безумовно. Чи своєчасне і достатнє це рішення? На жаль, ні.

Роками Уряд Гройсмана грає в піддавки з облгазами, дозволяючи монополіям обкрадати українців. Що мав би зробити Кабмін, так це нарешті вступити у війну з облгазами на стороні споживачів.

Лише невідкладне вирішення принаймні кожного з перелічених нами питань дозволить зупинити зловживання монополістів.

Якщо ж цих рішень ми не дочекаємось, то слід буде визнати – справжню боротьбу з облгазами Гройсман починати не збирається. А сьогоднішня заява – не більше, ніж передвиборчий піар

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте