Михайлівський собор стане діючим кафедральним собором Української православної церкви

16 декабря 2018 г., 17:43:00   1134   0

Михайлівський собор стане діючим кафедральним собором Української православної церкви

Названо кафедральний собор Православної церкви України. Діючим кафедральним собором єдиної Помісної автокефальної Православної церкви України буде Михайлівський Золотоверхий собор.

Про це після першого Богослужіння в якості Предстоятеля сказав журналістам митрополит Київський і всієї України, Блаженніший Епіфаній, – пише УНН.

«Ми прагнемо, щоб кафедральним собором єдиної української православної церкви був древній храм київських митрополитів – Софія Київська. Але ми розуміємо, наскільки ця пам’ятка є дорогою для нашого українського народу», – сказав він. За словами Предстоятеля, церква самостійно не зможе опікуватись цією величною пам’яткою. Крім того, додав він,там кожного дня звершуються богослужіння в храмі Теплої Софії.

«В самому храмі Софії будуть звершуватись богослужіння в дні великих християнських свят та в дні великих історичних свят для українського народу. Діючим кафедральним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор, бо у Володимирському кафедральному соборі буде і надалі звершувати своє служіння святіший патріарх Філарет», – сказав Епіфаній.

Він додав, що віднині Філарет є почесно діючим духовним наставником єдиної Помісної української православної церкви.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте