ГПУ закрила справу про розтрату $15 млн ДПЗКУ за недостатністю доказів

23 декабря 2018 г., 23:58:00   836   0

ГПУ закрила справу про розтрату $15 млн ДПЗКУ за недостатністю доказів

Генеральна прокуратура закрила кримінальні провадження щодо замаху на розтрату коштів ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це повідомляє «Судовий репортер» на дані судового реєстру.

У серпні 2014 керівники держкорпорації вирішили придбати корпоративні права ТОВ «Українська Національна Стивідорна Компанія» за 15 млн доларів. За версією слідства, ціна була суттєво завищена. Гроші мала отримати кіпрська компанія Grandbis Holdings Limited. Контракт не було виконано з причин, які не залежали від волі учасників.

У 2014 році підозру у замаху на розтрату мільйонів ДПЗКУ було повідомлено голові правління корпорації Петру Вовчуку, голові наглядової ради ДПЗКУ Олександру Падалко, депутату Одеської міськради VI скликання Станіславу Яковлєву і екс-нардепу Юрію Круку, який у 2013 році був засновником ТОВ «Українська Національна Стивідорна Компанія», а також його сину В’ячеславу Круку.

30 липня 2018 року постановою прокурора ГПУ Ковальської О.В. справу закрито на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України, тому що  не встановлені достатні підстави для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати. Обрані запобіжні заходи скасовані.

13 грудня суд повернув 365 тис. грн, внесених раніше за одного з підозрюваних.

Також було ще одне провадження, матеріали якого виділені в березні 2018, щодо трьох осіб, підозрюваних у пособництві у замаху на заволодіння коштами ДПЗКУ. 26 квітня 2018 підозрюваним повідомили про завершення розслідування і відкрили матеріали для ознайомлення. Але 1 серпня 2018 року цю справу закрили з аналогічних причин.

У жовтні 2017 року Печерський суд зобов’язав слідчого ГПУ повернути $871 тис., вилучені з сейфу нотаріуса, який посвідчував договір придбання ТОВ «Українська Національна Стивідорна Компанія».

Екс-нардеп Юрій Крук у 2013 році був засновником «Української Національної Стивідорної Компанії». Його син Борис Крук також обвинувачується у фіктивному підприємництві і відмиванні грошей. Йому інкримінують створення фіктивної фірми «Телсі», яка у 2013 році отримала 69 млн грн на ремонт офісів Генпрокуратури. Екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем підозрюються у заволодінні цими коштами.  Борис Крук підтвердив у суді, що знав сина Пшонки. Справа Крука-молодшого розглядається Деснянським судом Києва.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте