Суд не стягнув заставу за екс-прокурора Білого і продовжив досліджувати докази

24 декабря 2018 г., 21:13:00   1301   0

Суд не стягнув заставу за екс-прокурора Білого і продовжив досліджувати докази

Шевченківський суд Києва 24 грудня продовжив досліджувати письмові докази у справі екс-прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка і його заступника Олексія Білого, звинувачених в отриманні $150 тис хабара.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

На початку засідання суд розглянув клопотання прокурора Генінспекції ГПУ Смаїла Абдуллаєва звернути в дохід держави 3 млн 45 тис. грн застави, внесеної за обвинуваченого Білого. Приводом була його неявка в засідання 27 листопада. Сам Олексій Білий проти клопотання заперечував. За його словами, в той день він складав адвокатський іспит і про причини неявки повідомляв суд. В матеріалах справи є його заява-прохання про перенесення засідання. Після виходу з нарадчої колегія суддів ухвалила у задоволенні клопотання відмовити.

Суд досліджував письмові докази обвинувачення, зокрема документи щодо затримання, повідомлення про підозру, клопотання про застосування запобіжного заходу та ін.

Обвинувачений Білий заявив, що його було затримано незаконно. Адвокати також повідомили, що ініціюють криміналістичну експертизу протоколів затримання і вручення і вилучення грошових коштів. Захист вважає, що підписи понятих були підроблені. Раніше один із понятих відмовився давати зразки підписів для експертизи і давати показання. За заявою адвокатів було внесено дані до ЄРДР, але у березні 2018 справу закрили.

Екс-прокурор Білий вину не визнає і називає справу сфальсифікованою. Він повідомив, що під час досудового розслідування його не допитували. Водночас прокурор стверджував, що підозрюваний тільки заперечував свою вину і не давав показань по суті.

Наступне засідання планується 23 січня.

Суд зупинився на документах із 5 тому справи.

Як відомо, усього долучено 16 томів письмових доказів сторони обвинувачення. Тепер усі їх мають дослідити.

Колишній прокурор Подільського району Києва Нечипоренко і його заступник були затримані 30 листопада 2015 року за підозрою у вимаганні 150 тис. доларів хабара в екс-нардепа та власника «Укргазбанку» Василя Горбаля. Гроші начебто брались за непритягнення його брата до відповідальності та закриття справи про розтрату коштів, виділених на рефінансування «Укргазбанку». Слідчі організували контрольовану передачу Нечипоренку хабара, під час якої його і затримали.

Зазначимо, що 24 грудня засідання Шевченківського суду у справі, де обвинувачується колишній нардеп Микола Мартиненко, не відбулося. Прокурор антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко повідомив, що генпрокурор видав указ, що 24 грудня буде вихідний. Голова САП Назар Холодницький передав до суду клопотання відкласти засідання, щоб розгляд справи у вихідний день не став пізніше підставою для оскарження і скасування рішення.  Прокурор Скибенко сказав, що розгляд у вихідний буде розцінюватися як такий, що проводився за участі неповноважного прокурора.

Водночас прокурор ГПУ Абдулллаєв, який представляє обвинувачення у справі Нечипоренка і Білого сказав, що 24 грудня у нього робочий день і про вихідні йому невідомо.

Загалом 24 грудня до розгляду в Шевченківському суді Києва було призначено 89 справ, з яких 48 – кримінальні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте