Дипломат: Виборча стратегія Порошенка – це найкоротший шлях до делегітимізації виборів

26 декабря 2018 г., 22:16:00   932   0

Ну все, тепер ніщо не відволікатиме українців від виборів.


Це, насправді, не так вже й смішно чи іронічно. Принаймні з точки зору наших друзів на Заході. Тих, які були і залишаються дуже не в захваті від ідеї воєнного стану.


Їх логіка для мене достатньо проста і очевидна.


Читайте також: Москва четко дает понять, что они гораздо ближе к Банковой и склонны сотрудничать с Порошенко – Сазонов


Україна заслуговує на подальшу підтримку, винятково як демократична держава. Так, так – якщо ми скотимось в авторитаризм, то що би ми не розказували про "оборону Європи на східних кордонах України", ми не матимемо підтримки.


Для демократії процедури – питання першочергове (не ритуали, а саме добре описані і зрозумілі процедури), бо саме вони забезпечують і легітимність, і передбачуваність усієї системи державної влади.


Відтак наша здатність провести демократичні вибори, цивілізовану передачу влади – це один з важливих чинників, з огляду на який прийматимуться рішення про подальшу підтримку України з позиції країн Заходу.


Дозволю собі піти далі: легітимність виборів, серед іншого, залежить і від сприйняття їх результатів переважною більшість населення. Обрана президентом виборча стратегія (за Порошенка – за Україну, проти Порошенка – за Росію) це найкоротший шлях до делегітимізації виборів. Адже як можна сприйняти результати виборів, якщо "перемогла Росія"?


Читайте також: Эксперт: Позиция Банковой – зафиксировать аномально высокую явку на Донбассе


Тому позиція національно свідомої інтелігенції та еліти України має полягати не в спробах загострювати ситуацію різними інсинуаціями навколо того, що перемога того чи іншого кандидата означатиме для українців або цілковиту катастрофу і поразку, або повну і остаточну перемогу "добра над злом", а прямо в протилежному – пояснювати, що будь-який виборчий цикл не є фінальним і таким, результати якого неможливо змінити в принципі. Не загострювати, а знімати напругу. Не підштовхувати штучною політичною істерією людей до нових хвиль еміграції, а готувати грунт для національного порозуміння.


Цього від української еліти очікують і на Заході. Та, власне, яка різниця? Так буде краще для України.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте