Українці вважають об’єднання церкви головною подією року всередині країни

31 декабря 2018 г., 18:04:00   949   0

Українці вважають об’єднання церкви головною подією року всередині країни

Головною політичною подією 2018 року українці назвали об’єднання православної церкви та надання томосу про автокефалію.

Такі результати опитування фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова.

Об’єднання церкви та надання томосу головною подією всередині країни назвали 24% опитаних українців. 

Ще 17% назвали воєнний стан, 9% — напад російських прикордонників на українські кораблі в Керченській протоці, а 7% — продовження війни.

Серед варіантів, які набрали понад 1% голосів також ріст цін, безвізовий режим з Європейським Союзом, підготовка до виборів, мітинг власників автівок з єврономерами і наближення України до ЄС.

Головною політичною подією світу опитані українці назвали протести у Франції — 7 %, посилення санкцій проти Росії — 4%, «події у Вірменії» — 3% та ще 3% — напад у Керченській протоці.

Опитування проводили з 19 по 25 грудня в усіх регіонах України, окрім анексованого Росією Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Організації опитали 2017 людей віком від 18 років. Похибка вибірки — до 2,3%.

Зазначимо, що, попри визнання надання томосу головною політичною подією 2018 року, Православна церква України ще не отримала томос про автокефалію.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте