Ахметов єдиний збагачується під час війни – економіст

02 февраля 2019 г., 23:37:00   919   0

Ахметов єдиний збагачується під час війни – економіст

Олігарх Рінат Ахметов продовжує збагачуватись, навіть в умовах війни. Про це Gazeta.ua розказав фінансовий експерт Олексій Кущ.

“Ключові металургійні ресурси Ахметова знаходяться в Маріуполі, Запоріжжі. Найбільший в Європі Авдіївський коксохімічний завод ніколи не зупинявся і продовжує працювати. Бізнес-імперія донецького бізнесмена базується на двох ланцюгах – кокс-метал і вугілля-електроенергія-метал. На початку завжди стоїть енергетичний ресурс, а в кінці – метал. На ринку металу зараз все спокійно, а втрати на Донбасі компенсувала держава – в таких умовах навіть під час війни ти єдиний в країні, хто буде збагачуватись”.

Всі втрати Ахметову компенсувала держава за рахунок простих українців.

“Ахметов на окупованих територіях втратив меншу частину свого бізнесу – вугільні ресурси. Але цю втрату держава компенсувала йому сповна – через ціноутворення “Роттердам +”.

Потужностям , які вироблять електроенергію, дозволили поміщати у розрахунок тарифу вартість вугілля, яке нібито везеться з портів Роттердаму. Це дозволило Ахметову налаштувати надпотужний фінансовий потік. Якщо якась компанія контролює 85% вугілля в країна, вона і буде отримувати користь від такої системи. Конкуренцію компанії олігарха створює лише “Центренерго”, яке знаходиться у власності держави.

В системі формування фінансового потоку відбулось абсолютне заміщення. Компенсували втрати Ахметова за рахунок споживачів – українців, які користуються електроенергію.

Те, що вугілля не везуть з Роттердаму, а продовжують вивозити з окупованих територій в Європу, Україну – очевидно. Це близько 5 млн тон – які купляють за безцінь, а продають з величезною націнкою. Але правоохоронні органи і влада не реагують. Ця тема – табу”.

За перший місяць року олігарх Рінат Ахметов заробив 23 мдлр грн. Його статки складають 177, 5 млрд грн. Донецький бізнесмен піднявся на 263 сходинку рейтингу айбагатших людей світу, який склало агентство “Блумберг Біліонеріс Індекс”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте