Сам собі кондитер. Порошенко отримав 11 мільйонів від власного фонду

12 февраля 2019 г., 16:18:00   1671   0

Сам собі кондитер. Порошенко отримав 11 мільйонів від власного фонду

Восьмого лютого президент України Петро Порошенко став багатшим ще на 11 мільйонів гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації президента.

Порошенко задекларував дивіденди від юридичної особи – ПАТ “ЗНКІФ “Прайм ессетс кепітал” у розмірі 11 мільйонів гривень. 

Це інвестиційний фонд, створений в 2005 році. На момент утворення називався ЗНКІФ «Петра Порошенка», в 2006 році був перейменований.

Власник фонду (100% акцій) — Петро Порошенко, керівник — син президента Олексій.

ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал» знаходиться під управлінням ТОВ «Компанія з управління активами «Ф’южн Капітал Партнерз», яка також управляє інвестфондами «ВІК» (керівник — Ігор Кононенко), «СОВА» (керівник — Олег Свинарчук), «Кондитерінвест» (керівник — В’ячеслав Москалевський). Усі троє — партнери Петра Порошенка по бізнесу, «Богдан Капітал» і «БРІЗ».

Варто зазначити, що того ж 8 лютого з’явилася новина про те, що Порошенко також зазначив у декларації доходи на суму майже 27,5 млн гривень від продажу облігацій внутрішньої державної позики і більше 300 тис. гривень інвестиційного прибутку та погашення ОВДП. Але прибуток у розмірі 11 мільйонів, задекларований ввечері 8 лютого, пройшов повз увагу ЗМІ.

Раніше Порошенко за два місяці задекларував понад 1 млрд гривень. Згідно з деклараціями, які були подані в період з кінця грудня 2018 – початку січня 2019 року, загальний його дохід склав 1,1 млрд гривень. Основну суму склали дивіденди Rothschild Trust Schweiz AG, якому Порошенко передав в управління свою компанію Roshen.

Крім того, він вказав у декларації будинок в Київській області, ділянки, дві квартири в Києві, квартиру в Вінниці, базу відпочинку “Лебідь” в Одеській області, твори мистецтва, меблі, електронні пристрої, годинники, музичні інструменти, ювелірні вироби, одяг, килими, автомобілі (Mercedes-Benz і Jaguar), а також цінні папери.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте