У Києві почали судити групу колекторів

22 февраля 2019 г., 23:21:00   1256   0

У Києві почали судити групу колекторів

У Солом’янському суді почали читати обвинувальний акт у справі про вимагання майна з погрозами організованою групою.

Про це повідомляє «Судовий репортер» .

Чотирьом чоловікам пред’явлено обвинувачення за ч.4 ст.189 КК. Злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

При обшуку в автомобілі організатора групи знайшли ручну гранату і тому йому також інкримінується ч.1 ст.263 КК – незаконне поводження з бойовими припасами.

За матеріалами справи,  вказаними особами було створено ТОВ «Фінансова компанія «Конкорд», що за договорами факторингу купило заборгованість фізосіб перед фінустановами –  «Швидко Гроші», «Moneyveo», тощо. Самих боржників при цьому ніхто не повідомив. Далі працівники підприємства систематично дзвонили боржникам, їхнім родичам, близьким, колегам по роботі, сусідам, вимагаючи сплатити заборгованість. При цьому вони начебто погрожували життю, здоров’ю осіб, знищенням майна, викраденням близьких родичів та фізичною розправою, принижуючи людську гідність і змушуючи таким чином перераховувати грошові кошти на банківський рахунок їх компанії. В обвинувальному акті фігурували суми боргу від 2 до 51 тис. грн.

За попередніми даними, у справі 17 потерпілих. Водночас один із адвокатів сказав, що деякі потерпілі вже відкликали свої заяви. У засідання 22 лютого прийшов тільки один – директор ЗОШ №148 Сергій Горбачов. Йому зловмисники телефонували з приводу боргу сина вчительки, яка працює в школі.

«Повторно висунув незаконну вимогу щодо сплати грошових коштів в сумі 2700 грн, погрожуючи насильством над нею та іншими педагогами та учнями школи… Дзвінками з погрозами, висловлюваннями образ, використанням нецензурної лайки на адресу працівників загальноосвітньої школи №148… завдав моральної шкоди К., що виразилося в приниженні честі, гідності, ділової репутації серед колег зазначеної школи, в якій вона працює протягом 32 років», – зачитав прокурор Олександр Задорожний.

Також колектори писали в соцмережах, завдаючи шкоди репутації осіб. Іншій потерпілій нібито обіцяли спалити хату.

Для ведення такої діяльності винаймали квартиру під офіс. Група діяла з грудня 2015 по жовтень 2017, коли була викрита правоохоронцями.

Прокурор встиг зачитати близько половини обвинувального акту. Суд оголосив перерву у зв’язку з необхідністю розгляду клопотання про запобіжний захід в іншій справі.

Адвокат Ігор Гаркавий після засідання заявив, що звинувачення безпідставні, а докази зібрані з порушеннями і мають бути визнані недопустимими.

«Фінансова компанія «Конкорд» викупила боргові зобов’язання і мала право висувати вимоги… Уже немає тут ст.189. Невідповідна кваліфікація, як мінімум. Є інша, 355 стаття – примушування до виконання цивільно-правових угод. Але також мають бути зібрані у законний спосіб докази… Прокуратурі про діяльність організованої групи стало відомо ще в грудні 2016 року. Лише через рік цю небезпечну групу було затримано та знешкоджено. Де логіка?! Вони такі небезпечні, озброєні, з гранатами! Чому сторона обвинувачення дозволила їм функціонувати протягом року?! А коли не було зібрано доказів, єдине, що можна було зробити – це підкинути гранату в автомобіль. НСРД здійснювались протягом року, але не встановлено, ким, де, в якому місці придбана граната і яким чином опинилась у того чи іншого підозрюваного. Це все театр абсурду!.. Не потрібно плутати бізнес, фінансову діяльність компанії з організованим злочинним угрупованням», – сказав Гаркавий.

Наступне засідання суд призначив на 5 квітня.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте