Огляд блогосфери від UAINFO. 1 березня 2019

01 марта 2019 г., 21:00:00   1587   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 березня


Наша стара хиба: нескінченний танок недовіри з неефективністю


Цей список недовіри й неефективності можна продовжувати. І діагноз простий – після Майдану 2013-2014 років ми по-справжньому не перезавантажили саму державу. Нові люди з'явилися у структурах влади – і здебільшого виявилися дилетантами або кон'юнктурниками, нові структури були створені – й виявилися поганим римейком старих. Але сама система влади залишилася тією ж, сама держава залишилося тією ж. Немає ніякого сенсу лити нове вино у старі міхи – воно згіркне.


Канада самотужки намагається врятувати світ



Організатори Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка відбулася нещодавно, запровадили новий термін "кленолатералізм". Термін відображає результати опитування, згідно з яким зовнішня політика Канади є найпопулярнішою у світі. Десята найбільша економіка взяла на себе лідерство в захисті світової торгівлі від американського протекціонізму та координує міжнародну боротьбу із глобальними загрозами: від зміни клімату до країн-парій. Ініціаторкою одиночної канадської кампанії з порятунку світу є міністерка закордонних справ Христя Фріланд.


Об'єднання Гриценка й Садового: пізно в президенти, але перспективно в парламент


Так, якщо виключити з порядку денного фактор несподіваного чуда, то Гриценко цей бій програв. Але якщо для нього важливий не сам пост, а справжня модернізація країни, перезавантаження як її правлячої еліти, так і інститутів держави, тоді з об’єднанням ыз таким сильним регіональним лідером як Садовий перспективи можуть бути досить обнадійливі. Тим паче у світлі наступних чергових парламентських виборів. За умови, що будуть враховані недоліки й вади цьогорічної президентської кампанії. Чого раніше – врахування недоліків і виправлення їх – не відбувалося.


Як за чотири роки змінилася Донеччина


Вісті з релігійних полів: перехід гундяївської секти у підпілля може стати цілком логічним продовженням віслючої впертості гундяївців


Загалом за майже два місяця від часу отримання томосу вже 407 приходів гундяй-церкви по всій Україні перейшли до складу помісної Православної церкви України... попри шалений опір гундяй-попів і добре організованих ватних проросійських активістів – як місцевого розливу, так і засланих до нас Кремлем, штибу Гадіка ("православної суки"). Волинська область – безумовна лідерка серед інших областей України щодо зміни юрисдикції православних громад. Значна кількість таких громад також у Вінницькій, Хмільницькій, Тернопільскій, Рівненській, Чернівецькій.


Будинок для Кіма: що на піску свого невігластва звів Трамп


Чому фільм року кращим не буває і як чинний правопис здоровому глуздові суперечить


За чинним правописом, суфіксальний е в таких прізвищах при відмінюванні зберігають ("Український правопис", 1990 рік, стор. 112): Гашек – ГашекаЛокетек – Локетека. Та це, як і багато що в цьому правописі, суперечить здоровому глуздові, бо і в польській, і в чеських мовах е випадає: Гашек – ГашкаЧапек – ЧапкаЛокетек – ЛокеткаКадлубек – Кадлубка. У нас так само е мало б випадати, як випадає о в прізвищах типу Бурячок – БурячкаГайдучок – Гайдучка. Поляки кажуть Павла. Але за "Українським правописом" – Павела.



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте