Огляд блогосфери від UAINFO. 18 березня 2019

18 марта 2019 г., 21:00:00   803   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 березня


Слід ненависті: чому трагедія в Новій Зеландії має стати уроком для ЄС


Наслідком цього став занепад старих ліберальних еліт і прихід до влади (поки – в кількох країнах) націонал-популістів, кі обіцяли врегулювати цю проблему, лякаючи населення "мусульманськими ордами", які заберуть в усіх роботу й "ісламізують континент". Гіперболізація проблеми стала тим фактором, який поляризував європейське суспільство, а погляди лібералів і консерваторів на питання міграційного контролю, стосунків з етно-релігійними меншинами, демографічну кризу стали ще більш далекими одні від одних, аніж були раніше.


Реальність, яку Путін вважає за краще ігнорувати


Корисна клоунада голови російського "скаженого принтера"


Yасправді полемізувати з Володіним не потрібно. Потрібно радіти цій клоунаді. Тому що сам факт висунення проти України "дзеркальних" звинувачень щодо тих, які висуваються проти Росії – свідчення того, що Володін чудово розуміє, що зробила його країна. Адже він просто переписав список претензій, але змінив назву жертви й агресора. Та й годі. А це означає, що Володін прекрасно розуміє, що відбулося насправді. І, кажучи про анексію як таку, допомагає російському суспільству зрозуміти, що це таке.


Макаров: Ті, хто віддає перевагу видовищам перед хлібом, згодом утрачають і те, й інше


Етнічний націоналізм ефективний для бездержавних націй


Для виходу на новий рівень у нових державних умовах націоналізм має переформатовуватися в політичний (громадянський), адже може (q повинен) тепер мобілізувати ширшу аудиторію – різні етнічні спільноти? об‘єднанні державними рамками, тобто всіх громадян незалежно від їхнього походження. Його завданням стає вибудувати модель, яка дозволить долучити цих інших у новостворювану політичну націю та зробити це на основі саме етнічної культури титульної нації, яка дозволить йому зберегти національну унікальність. 


Опір у Карпатах. Як закарпатці боронилися від угорської агресії в 1939 році



Вона складалася з трьох-чотирьох сотень слабо підготовлених до бою вояків, озброєних легкими кулеметами, гвинтівками, ручними гранатами і пістолетами. Проти них з двох боків наступали угорські регулярні війська силою двох батальйонів за підтримки танкеток, гармат, мінометів, важких кулеметів і літаків, а також іррегулярних формувань. Сили сторін були далеко не рівними. Незважаючи на це, січовики разом із добровольцями-семінаристами та українцями із чехословацького війська жертовно і самовіддано чинили збройний опір агресору.


Дві засадничі суперечності нашого суспільства


Микола Рябчук написав чудову статтю про український "ліберальний націоналізм", у якій чітко сформулював дві засадничих суперечності нашого сьогоднішнього суспільства. Перша: "...Українські ліберали опиняються між молотом і кувалдою – між "власними" радикалами, котрі кленуть їх як зрадників та інфантильних дурнів ("ліберасти" – характерний перл цього дискурсу), та – російськими / проросійськими радикалами, а часом і лібералами, котрі спільно запаковують їх в одну недиференційовану й демонізовану групу українських націоналістів".


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте