Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2019

05 апреля 2019 г., 21:00:00   882   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 квітня


Головний ворог – у Кремлі, головна проблема – внутрішня війна


Від кожного з нас залежить, чи ці сценарії справдяться. Бо технологія проста: спочатку розкол і внутрішня війна, потім – усе решта. Якщо ми допустимо перше – допустимо решту. Корупція – це проблема номер два. Проблема номер один – російські танки. Популізм – це проблема номер два. Проблема номер один – російські танки. "У нашому суспільстві велася жорстока боротьба всіх проти всіх", – писав Ольжич. Це був 1941-й, і через три роки він загине в нацистському таборі. Йому було значно складніше, ніж нам. Але він мав ясність думки.


Погані аналізи: три помилки Зеленського


Що таке вестсплейнінґ і чому годі до нього вдаватися


У контексті європейської безпеки вестсплейнінґу багато на конференціях і дипломатичних зустрічах, а також у дебатах у соцмережах. Люди "старого Заходу", тобто країн, які ніколи не жили за комунізму, читають нотації людям "нового Заходу", тобто колишніх поневолених країн, про історію, географію тощо. Повчання в дусі вестсплейнінґу звучали приблизно так: "Чому ви, східняки, такі параноїки чи націоналісти або мілітаристи?" та "Ви що, не розумієте, нам потрібен діалог із Росією?".


Аналізи замість намірів: яскравий симптом деградації суспільства


Симулякр освіти породжує в підсумку симулякр суспільства і симулякр політики


Чому в нас стільки разів говорилося про зменшення кількості депутатів Верховної Ради, про скорочення чиновників і бюрократів, але ніхто не насмілився говорити вголос про скорочення кількості університетів? Особливо провінційних, де панує негативна селекція – вузи готові брати навіть найгірших студенів, тільки б утримати державне фінансування й заповнити аудиторії. Ті, кого ще зі школи треба було виганяти, нині – спудеї. Відсутність культу освіти, поваги суспільства до інтелекту, селекції, заснованої на знаннях і професіоналізмі – наша велика біда.


Привид Веймарської республіки над Україною


Ось що робить нас слабкими, роз'єднує та залишає в минулому


Україні пощастило залишатися майже єдиною вільною демократичною державою серед пострадянських країн. 
Але демократія та свобода не гарантовані. Ми маємо бути відповідальними у своєму виборі й захистити майбутнє України. Можливо, сьогодні в Україні також вирішується доля демократії інших країн. Відповідальність насамперед означає повагу до інших. Якщо ми демонізуємо тих, хто з нами не погоджується, то ми не варті свободи. Бо свобода і є правом на існування різних думок.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте