Країни ЄС виступили з заявою в ООН щодо російської "паспортизації" Донбасу

25 апреля 2019 г., 23:21:00   1624   0

Європейський Союз вважає указ Путіна про видачу російських паспортів в окупованому Донбасі підривом суверенітету України, порушенням Мінських домовленостей і причиною для глобального занепокоєння.


Таку заяву від імені Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії та Великобританії, а також Італії, Нідерландів і Швеції озвучив у четвер постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатра.


"Ми, члени Європейського Союзу, повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – зачитав заяву країн ЄС представник Франції.


Він назвав указ російського президента "підривом суверенітету України", а також кроком, який "суперечить цілям і духу" Мінських домовленостей.


Читайте також: Российская угроза остается для Украины проблемой номер один


"Обрання часу для цього рішення – відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували міцну прихильність України до демократії і верховенству права – свідчить про спроби Росії і надалі дестабілізувати Україну і загострювати конфлікт", – йдеться в заяві.


У зв'язку з цим країни ЄС закликали Росію "утриматися від будь-яких подібних дій, що ставлять під загрозу імплементації Мінських домовленостей і перешкоджають повному відновленню контролю українського уряду над окупованими територіями".


Читайте также: Защитить страну своими руками: грузинский опыт


Крім того, в заяві наголошується на необхідності негайного припинення Росією фінансової і військової підтримки сепаратистів. Мінські домовленості повинні бути виконані, перш за все, в контексті тривалого і стійкого припинення вогню, відведення важкого озброєння і конструктивного участі в Нормандські форматі і тристоронніх контактних групах, підкреслили представники країн ЄС.


"Ці порушення міжнародного законодавства викликають глобальне занепокоєння", – наголошується в документі.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте