Журналістка назвала тих, кого вважає причетними до вбивства Кирила Тлявова

05 июня 2019 г., 21:40:00   1528   0

Журналістка назвала тих, кого вважає причетними до вбивства Кирила Тлявова

31 травня у Переяславі-Хмельницькому розваги двох п’яних поліціянтів призвели до загибелі безневинної дитини – п’ятирічного Кирилка Тлявова.

Цієї трагедії не повинно було бути, якби не цілий ланцюг безкарності, безвідповідальності та кругової поруки, в якому заплуталися дорослі дяді.

Отже, ключові прізвища тих, чиї дії, на моє переконання, призвели до трагедії.

Прізвище №1. Суддя Окружного адміністративного суду Києва Дмитро Костенко

Співбесіда судді ОАСК Костенка у ВККСУ 31.05.2019

Цієї трагедії не було б, якби суддя знаменитого Окружного адміністративного суду Києва Костенко не поновив у 2016 році в органах поліції одного з підозрюваних в убивстві хлопчика – прапорщика Володимира Петровця. Насправді Петровець не пройшов атетації, передбаченої ЗУ "Про Націоанльну поліцію", і був звільнений із органів. Не годився він для нової поліції на думку членів атестаційної комісії!

Але суддя Костенко вирішив повернути неатестованого до лав поліції і навіть постановив компенсувати неотриману зарплату. Рішення про поновлення Петровця читайте тут.

Одразу скажу думку колег-правників із Громадської ради доброчесності: суддя Костенко мав вибір – це не було єдиним варіантом вирішення спору між неатестованим прапорщиком Петровцем і Національною поліцією.

Щодо самого судді Костенка є рішення Громадської ради доброчесності, що цей громадянин не відповідає критеріям доброчесності та професійної еткити – тобто в очах громадськості Костенко сам не пройшов подібної до атестації в поліції процедури.

Чому? Тому що затягує розгляд справи й фактично не дає розслідувати обставини приватизації службової квартири судді Верховного Суду Ольги Ступак. Але вишенька на торті оця історія: суддя Костенко за кермом збив 15-річну дівчину. Вгадайте, хто за рішенням суду став винуватцем ДТП? Батько дівчини! Він нібито усунувся від виконання батьківських обов’язків, що призвело до ДТП. Що повинен був робити батько: вчити з донькою правила дорожнього руху чи переводити її за руку через пішохідний перехід, у рішенні суду немає. Рішення по ДТП читайте тут

Прізвище N2. Генерал МВС Денис Горбась

Генерел Горбась відповідає у МВС за розробку нормативки

Чому в судді Костенка, взагалі, з’явилася "опція поновлення на посаді" того підозрюваного в убивстві дитини Петровця? Таку лазівку дав Закон України "Про Національну поліцію". Законопроект готували у МВС – там за це відповідає очільник юридичного департаменту МВС Горбась. Генералом його у 33 роки зробив президент Порошенко, а на додачу дав іще кілька державних нагород. Про хиби цього закону, зокрема, в частині організації атестації поліціянтів, написано доволі. Біда в тому, що ніхто не реагував.

Прізвище №3. Арсен Аваков

Аваков "усіх влаштовує" і на 90% залишиться на посаді – вважає Коломоський, А що думає президент Зеленський?

Хто має понести відповідальність за недолугий закон й ігнорування числених зауважень від громадськості? На мою думку: генерал Горлась і його шеф, міністр внутрішніх справ Аваков. Насправді трагедія із п’ятирічним хлопчиком лише проілюструвала те, що реформа поліції не відбувался. До лав Національної поліції із мєнтовського минулого перекочувало 92%поліціянтів.

Прізвище №4. П’ятий президент Петро Порошенко (й Олексій Філатов як його функція) 

Філатов і Порошенко

Порошенко навесні 2014 роки під час виборів обіцяв провести судову реформу. Він же її ініціював і тому несе повну відповідальність за її провал. Конкретно "рєшал" питання судової реформи в Адміністрації президента Порошенка – заступник Глави АП Філатов. Головним його завданням було забезпечення проведення судової реформи. Якби Порошенко й Філатов не провалили судової реформи, залишивши в суддівських лавах, та ще й з підвищенням, багатьох негіднків, рішення про поновлення в лавах поліції підозрюваного в убивстві дитини не було.

Прізвище №5. Голова ВККСУ Сергій Козьяков і Ко

Члени ВККСУ із зарплатою понад 200 тисяч гривень на місяць не впоралися із завданням очистити судову систему від негідників

31 травня п’яні поліціянти, один із яких був за рішенням судді Дмитра Костенка поновлений у поліції, застрелили дитину.

І цього ж дня 31 травня цей суддя Костенко проходить такий собі іспит "кваліфікаційне оцінювання" у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України (далі ВККСУ). Очолює ВККСУ Козьяков. Під його керівництвом цей колегіальний оргна відмазує від відповідальності й подальношо звільнення суддів-негідників так, як Костенко відмазав прапорщика Петровця.

Рішення про те, що суддя Костенко відповідає займані посаді, з’явиллося 3 червня, коли вже вся Україна переживала за маленького Кирилка із простреленою поліціянтами головою. Але не члени колегії ВККСУ, що з’ясовували на співбесіді, чи гідний суддя Костенко далі бути суддею.

Ось поіменний склад колегії: Микола Мішин (голова), Андрій Козлов і Сергій Прилипко. Ці пани й вирішили: суддя Костенко – молодець, може далі вершити правосуддя! І це рішення колегії не викликало жодних публічних заперечень ані з-боку инших членів ВККСУ, ані з-боку голови органу Козьякова. Дивіться відео співбесіди тут.

Мої щирі співчуття рідним і близьким загиблого через безвідповідальність, безкарність і кругову поруку Кирилка Тлявова.

І моє прохання, моя вимога до нового президента Зеленського, до Верховної Ради – вичистити із влади всіх, через кого сталася ця трагедія.

Наталя СОКОЛЕНКО

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте