Росія може скористатися турбулентністю в Молдові. Україна отримає геополітичний виклик на своїх південних кордонах

10 июня 2019 г., 23:36:00   1199   0

Якщо Ви думаєте, що в Україні можна зламати голову в політичній ситуації, то глибоко помиляєтесь. Першість в цьому отримує таки Молдова, на яку без жалю неможливо дивитись. І де лише три місяці тому відбулись парламентські вибори.


Парламент там таки встиг сформувати коаліцію, але неперебачувану абсолютно для всіх. Проєвропейський демократичний блок ACUM неочікувано для всіх пішов на ситуативну угоду з проросійськими силами, а саме Соціалістами (лідер – Додон), задля протистояння і усунення від монополістичних впливів на владу – лідера Демократичної партії, олігарха – Владислава Плахотнюка. Відповідно, був сформований уряд на чолі з Майєю Санду, але є одне але.


Читайте також: Політична криза у Молдові: Україна має діяти більш рішуче і наполегливо


Якщо коротко, то відповідно до рішень КС – президент має право розпускати парламент, уряд нелегітимний і їх тепер аж 2 – старий і новий. Новий вийшов на роботу, і держслужбовці влаштували їм саботаж, відтепер вся влада, крім Президента – у підвислому стані і фактично заблокована.


Що це означає для України? 


Що Росія може скористуватися цією турбулентністю і ми отримуємо черговий геополітичний виклик на своїх південних кордонах. При чому все може скінчитися або позачерговими парламентськими, де проросійські сили зможуть отримати одноосібну більшість або військовим втручанням з боку Придністров’я за сценарієм, який у 2014 році росіяни розіграли в нас на Сході.


Читайте також: ЕС признал новое правительство Молдовы


Україна мусить бути готова до всього і здійснити ряд превентивних заходів. 


Нам, як завжди, головне не проспати.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте