Перед призначенням нового очільника МЗС. Посол в Португалії придбала квартиру за понад два мільйони

12 июня 2019 г., 16:37:00   1532   0

Перед призначенням нового очільника МЗС. Посол в Португалії придбала квартиру за понад два мільйони

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець кілька днів тому придбала нерухомість в столиці.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації дипломата.

11 червня Огнівець задекларувала придбання квартири у Києві площею 92,8 квадратних метрів вартістю 2 мільйони 201 тисяча 406 гривень. Квартира придбана у фізичної особи, отже мова скоріше за все йде про вторинне житло.

 

Слід зазначити, що у власності дипломата вже є дві одиниці нерухомості в Україні. Ці дані є у декларації за минулий рік. Однією квартирою на 68,2 квадратні метри Огнівець володіє одноосібно, щоправда, квартира знаходиться не у столиці, а у місті-супутнику Ірпіні. Друга квартира на 88 квадратних метрів знаходиться у Києві, однак дипломат володіє лише чвертю неї, інші три чверті у власності чоловіка та синів.

Судячи з тієї ж декларації, дипломат може дозволити собі придбання нерухомості за два мільйони, адже має заощадження у готівці – 75 тисяч євро, що за теперішнім курсом складає 2 мільйони 250 тисяч гривень.

Але, навіщо людині, яка фактично не проживає в Україні, купляти третю квартиру?

Відповіддю на це питання може бути той факт, що нещодавно новообраний президент України Володимир Зеленський підписав подання про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, а також вніс подання про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ. Щоправда, Рада не проголосувала за звільнення Клімкіна, однак призначення нового очільника МЗС – лише питання часу.

В Україні посли призначаються Президентом України за поданням Міністра закордонних справ України. Отже, Пристайко після того, як очолить МЗС, матиме змогу призначати “своїх” людей на посади послів України за кордоном. І цілком можливо, що Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець втратить свою посаду, як і багато інших дипломатів.

Тож легалізувати прибутки шляхом придбання нерухомості в Україні виглядає непоганим рішенням.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте