Де межа між домовленостями з Москвою та капітуляцією перед нею?

18 июня 2019 г., 20:27:00   954   0

Павло Подобєд


Серед деяких українських політиків побутує думка, що домовлятися потрібно, питання лише на яких умовах. Такий підхід – перемога Москви ще до завершення перемовин. Росіянам важливо утвердити свою панівну позицію: вони захоплюють території, беруть полонених, а потім визначають формат перемовин і навіть диктують умови щодо їхнього проведення, мовляв, "чекаємо від України конкретних кроків із нормалізації відносин, а далі побачимо". За цієї концепції лінія компромісу проходить далеко в тилу українських національних інтересів. Тут запевне кожен компроміс обернеться на поразку.


Читайте також: Воювати або здаватися: Зеленському час збагнути, що іншого виходу немає


"Компроміс", досягнутий у запропонованій росіянами моделі, стане потужним ударом по самій ідеї незалежності України. Щоб цього не сталося, ми повинні чітко тримати ось яку позицію:


• Росія – держава-агресорка. Допоки росіянами окупований бодай квадратний метр нашої землі, війна триває і нормалізація відносин між Україною та Росією неможлива.


• Росія є стороною конфлікту, її посіпаки на Донбасі – лише інструмент конфлікту, а не його суб’єкт. Перемовини з "урядами", "обкомами" чи іншими колгоспами в Криму та на Донбасі неможливі, адже інструменти Москви не мають представницьких повноважень на території нашої держави.


• Україна може домовлятися з Росією про виведення окупаційного контингенту із Криму й Донбасу та здобуття контролю над усім українсько-російським кордоном. Допоки питання звільнення окупованих територій і повернення військовополонених і політв’язнів не вирішене, не існує іншого предмета для перемовин.


Читайте також: Навіщо Україні підтримувати національні рухи в РФ


Росія є ворогом. Чи означає це, що кожен громадянин Російської Федерації є нашим ворогом? Я не прихильник принципу колективної відповідальності. Водночас кожен громадянин РФ, який бажає відмежуватися від агресивних дій своєї держави, повинен публічно засвідчити свою позицію.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте