Намагайтеся виключити зі свого раціону фруктові соки. І домашні, і магазинні – дієтолог

18 июня 2019 г., 19:18:00   1702   0


Склянка фруктового соку містить 4-5 чайних ложок цукру і не має великого значення, чи це сік пакетований, чи свіжовіджатий.


Якщо протягом дня вживати фруктовий сік, солодкі чай, каву, компот та ще й солодощі, кількість спожитого цукру може досягати більше десятка чайних ложок на день. У такому різі організм виділяє багато інсуліну, який сильно стимулює накопичення жиру.


Якщо регулярно вживати продукти з цукром і швидкими вуглеводами, буде змінюватись метаболізм. А це гарантує набір зайвої ваги і може призвести до багатьох захворювань у майбутньому.


Читайте також: П’ять надкорисних продуктів українського походження


Тому максимально обмежте споживання будь-яких солодких напоїв, а також соків, які асоціюються з джерелом вітамінів. А фактично, і насамперед, це величезне скупчення марного, зайвого цукру.


Фрукти слід вживати в свіжому вигляді, а не витискати з них тільки цукор. Їх краще використовувати цілими, зі шкіркою. Саме харчові волокна (клітковина) – один з найкорисніших інгредієнтів фруктів.


Харчові волокна дають відчуття ситості, допомагають нормально працювати кишківнику, виводять з організму продукти обміну та токсичні речовини. Тоді як після склянки фруктового соку почуття голоду, як правило, загострюється. Навіть якщо у вас немає зайвої ваги, все одно заховайте якомога далі свій соковидавлювач і переходьте на більш здорову і корисну їжу.


Читайте також: Британські вчені дізналися, скільки часу треба проводити на природі, щоб добре почуватися


Я не раджу регулярно пити фруктові соки. Намагайтеся виключити їх зі свого раціону. І домашні, і магазинні. А замість солодких напоїв і соків вибирайте просто воду і фрукти.


Нагадую, що будь-який фруктовий сік можна розглядати тільки як самостійний десерт, тому інші солодощі до нього вже не додавайте. 


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте