Окупанти й далі саботують пропуск громадян через лінію розмежування

18 июня 2019 г., 20:40:00   1523   0

повідомляє пресцентр Об'єднаних сил


Збройні формування РФ, аби порушити зв’язки громадян із контрольованою територією України, створюють перешкоди для перетину лінії розмежування, головним чином при виїзді з тимчасово окупованої території. Зокрема проросійські бойовики затягують процедури "контролю" щодо осіб та транспорту, здійснюючи їх годинами.


Читайте також: Зеленський має зрозуміти, що війна з Росією може тривати без кінця


Такі дії створюють так званий "поривчастий" рух, коли загарбники годинами накопичують перед своїми блокпостами велику кількість людей і транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх у сіру зону великими групами, що є особливо небезпечним наприкінці визначеного часу роботи дорожніх коридорів, оскільки значна кількість громадян не встигає навіть дістатися вже зачиненого КПВВ.


Зокрема чергова така провокація мала місце вчора, 17 червня, в межах дорожнього коридору "Новоазовськ-Маріуполь". Уже після закінчення роботи КПВВ "Гнутове" о 20:20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту в’їзду-виїзду прибули 25 цивільних автівок, у яких до того ж було четверо малолітніх дітей. Люди пояснили, що їх декілька годин протримали в черзі перед блокпостом збройних формувань РФ "Октябрь" і пропустили в сіру зону вже після зачинення КПВВ.


Читайте також: Роздаючи в ОРДЛО свої "паспорти", Росія переслідує дві мети – тактичну та стратегічну


Рухаючись через лінію розмежування після закінчення режиму роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду, громадяни наражаються на небезпеку під час ночівлі в так званій сірій зоні, оскільки порушення мінських домовленостей з боку окупантів не припиняються, щоночі вони здійснюють обстріли позицій ЗСУ, під які інколи потрапляють і дорожні коридори.


Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують, що зараз діє літній режим роботи в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно із 06:00 до 20:00. Звертаємось до громадян із проханням не піддаватись на провокації збройних формувань РФ та не слідувати через лінію розмежування після закінчення визначеного часу роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте