Українка з Хорватії започаткувала флешмоб на захист українського борщу

18 июня 2019 г., 23:18:00   855   0

Українка з Хорватії започаткувала флешмоб на захист українського борщу

Українка з Хорватії Інна Демченко започаткувала флешмоб, аби нагадати світу, що борщ – традиційно українська, а не російська страва.

Відповідний пост активістки розміщено у групі “Українці в Хорватії” у Facebook.

“Прошу всіх українців Словенії, України та світу відгукнутися і виставити у себе на сторінці хештег чи то англійською, чи то словенською, чи мовою країни, в якій ви проживаєте! Не будьте байдужими, адже йдеться за нашу культуру та ідентичність!”, – йдеться у дописі.

Виступити на захист українського походження і приналежності борщу Інну Демченко, зокрема, спонукав напис в одному із закладів громадського харчування Любляни. В оголошенні пропонували скуштувати борщ, який назвали «російським супом». 

Також трактування українського борщу як «супу» зустрічається на етикетках продукції деяких торгових марок. У Міністерстві культури України ще у 2018 році підтримали ініціативу щодо внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО і розпочали необхідні процедури.

 

За словами очільника Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, “борщ відповідає критеріям ЮНЕСКО, оскільки сприяє національному розвитку та свідчить про культурну ідентичність суспільства».


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте