“Бурштиновий барон” Поляков намагається потрапити до Ради через 101-й виборчий округ

02 июля 2019 г., 17:10:00   839   0

“Бурштиновий барон” Поляков намагається потрапити до Ради через 101-й виборчий округ

Народний депутат від “Народного фронту”, фігурант “бурштинової справи” Максим Поляков висунувся кандидатом на одномандатному виборчому окрузі №101 у Кіровоградській області.

Наразі кандидат вже зареєструвався у ЦВК і веде активну передвиборчу кампанію на окрузі, скуповуючи голоси.

25 листопада 2014 року Поляков був обраний народним депутатом VIII скликання за виборчим списком політичної партії «Народний фронт» під номером 39 (тоді йому вдалося уникнути кримінальної відповідальності за рейдерське захоплення підприємства “Уманьхліб”, отримавши мандат депутата і недоторканність, – ред.). 

Вже перебуваючи на посаді нардепа, Максим Поляков разом з його партнером, народним обранцем від БПП Бориславом Розенблатом, намагалися прокрутити корупційну схему, але були викриті НАБУ. Один з найрезонансніших корупційних скандалів останніх років потім назвали “бурштиновою справою”.

За версією слідчих, нардепи вимагали хабар у агента НАБУ Катерини для «вирішення питань» щодо розробки бурштину в українському Поліссі, при цьому вони були  співавторами проекту Закону України «Про видобування та реалізацію бурштину»(№ 1351-1) до другого читання.

В червні—липні 2017 разом з депутатом Розенблатом Поляков фігурував як підозрюваний в матеріалах розслідування корупції бурштинової справи. 11 липня 2017 року Поляков позбавлений недоторканності Верховною Радою за поданням Генерального Прокурора України, але за затримання і арешт нардепа парламент не проголосував. Наразі Поляков перебуває на свободі, внісши заставу у розмірі 608 тисяч гривень.

Поляков також відомий своєю діяльністю в парламенті. 7 травня 2018 року він не голосував за законопроект у другому читанні, який передбачає створення в Україні Вищого антикорупційного суду.

Він був у групі нардепів, які поскаржилися до Конституційного суду, щоб він визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Скасування цієї статті означає амністію для близько 100 фігурантів розслідувань НАБУ.

Цікавим є той факт, що людина з таким корупційним досвідом, і, як результат, величезними прибутками, декларує досить скромні статки. Поляков навіть отримує від держави компенсації за житло та витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень. І, згідно цього ж документу, не має прибутків, окрім зарплати. Тим не менше, у вересні 2016 року Поляков подарував Уманському відділу поліції два автомобіля «Рено».

Оскільки політична партія “Народний фронт” не бере участі у позачергових виборах у народні депутати 2019 року і “прикритися” списком цього разу Полякову не вдасться, він вирішив йти самовисуванцем по одномандатному мажоритарному округу №101 на Кіровоградщині.

Полякову, маючи таку «потужну» біографію, нічого не залишається, окрім прямого підкупу мешканців 101-го округу. Тим не менше, йому слід пам’ятати, що навчений на власному досвіді сучасний український виборець хабар бере, а голосує за кого вважає потрібним.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте